Valve Steam Microsoft XboxHet is nu officieel Valve keert terug naar E3 tijdens de PC Gaming Show en het spel van voorspellingen heeft onvermijdelijk plaatsgevonden onder gebruikers over wat de "belangrijke aankondiging" is die het softwarehuis tijdens de conferentie zal doen.

De meest geciteerde items betreffen de presentatie van presentation stoom vriend, de vermeende draagbare console die volgens geruchten klaar zou zijn om op de markt te komen. Een ander, dat slaat aan de laatste uren dankzij de insider inside Tyler McVicker, groeten een hypothetische overeenkomst tussen Microsoft en Valve om eindelijk de Game Pass naar Steam te brengen.

Volgens McVicker, historisch zeer goed geïnformeerd over kwesties met betrekking tot het bedrijf Bellevue in de afgelopen tijd Gabe Newell en Phil Spencer zouden er intense gesprekken over hebben gehad en verklaarde dat "De enige manier waarop Steam Game Pass kan krijgen, is als Steam naar Xbox kan."

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een mogelijke samenwerking tussen Xbox en Steam, een huwelijk waarnaar velen verlangen en waarover zoveel geruchten gaan, maar dat in de procedure nooit is uitgekomen. Nooit, zoals deze keer, zijn de hypothesen over de felbegeerde overeenkomst echter gebaseerd op solide fundamenten, vooral in het licht van de ongebruikelijke terugkeer van Valve naar E3, een evenement dat niet valt vanaf het moment van de presentatie van Portal 2 op Playstation 3 toen Newell op het Sony-podium verscheen.

In een recente Q&A in Nieuw-Zeeland, de Valve-baas had gesproken over nieuws over Steam en de consolewereld die "tegen het einde van het jaar" zou komen daarom lijkt de aankondiging van een eigen draagbare console of een overeenkomst met het Xbox-platform meer dan louter hypothesen.