Axiom Verge 2 werd onlangs getoond in de Zomer Game Fest. Het vertoont enkele verschillen met het eerste hoofdstuk, bijvoorbeeld het personage vecht dit keer voornamelijk met contactwapens, ook gebruikmakend van een hackvermogen, in plaats van met het pistool van het eerste hoofdstuk, gepubliceerd in 2015. De maker Thomas Happ heeft onlangs het uitstel aangekondigd, maar een nieuwe video suggereert ook dat de ontwikkeling bijna voltooid is.

Happ bouwt Axiom Verge 2 ook op een zeer ongebruikelijke manier voor een metroidvania. Spelers kunnen zelfs baasgevechten overslaan als ze ze te moeilijk vinden. Dit zijn zijn woorden:

“Ik heb met veel mensen gesproken die het leuk vonden om de wereld van Axiom Verge te verkennen, maar kwamen vast te zitten in een baas waar ze niet voorbij konden komen. En daarmee eindigde de game-ervaring voor hen. Voor de spelers die genieten van een goed gevecht met de baas, wordt u beloond voor uw inspanningen. Maar als je liever voor ze rent en blijft verkennen, is dit ook een volledig valide manier om Axiom Verge 2 te ervaren.

Happ sprak over het spel in een bericht op de PlayStation-blog, uitleggend dat het ook heeft de moeilijkheidsopties uitgebreid. In plaats van te kiezen tussen gemakkelijk / normaal / moeilijk, kun je onafhankelijk aanpassen hoeveel schade aan vijanden wordt toegebracht en hoeveel schade wordt aangericht.