ELEX II Piranha-bytesPiranha Bytes, Duits softwarehuis dat verantwoordelijk is voor enkele hoekstenen van het RPG-genre zoals such Gothic en Risen, officieel aangekondigd ELEX II, een vervolg op hun vorige titel uit 2017. De game werd gepresenteerd met een aanhangwagen begeleid door het officiële muzikale thema gecreëerd door Jonathan Davis, Korn-frontman.

ELEX II zal in de voetsporen treden van zijn voorganger en zichzelf aanbieden als een klassieke open-wereld-RPG, die grote ontdekkingsvrijheid belooft voor diegenen die zich willen verdiepen in de sciencefictionwereld van Magalan.

Een van de belangrijkste kenmerken van het spel, naast de mogelijkheid om vrij in de spelwereld te bewegen met behulp van een jetpack, Piranha Bytes luidt een groot aantal unieke NPC's in, elk met zijn eigen karakteristieke houding: ze zullen zich het gedrag herinneren dat de speler eerder had, ze zullen zich bij hem kunnen voegen of hem kunnen verlaten op basis van zijn gedrag en zullen uiteindelijk sterven, wat de ontwikkeling van de plot zal beïnvloeden.

ELEX II wordt uitgegeven door: THQ Nordic (die Piranha Bytes in 2019 heeft overgenomen) aan het einde van 2021.