De afgelopen uren Swen Vincke, oprichter van Larian Studios, heeft een interessante uitgebracht interview over de toekomst van Baldur's Gate 3 en de ontwikkelstudio plannen voor de volledige release.

Het rollenspel is in feite vanafgelopen oktober in een fase van Vroege toegang, waarmee spelers een deel van de inhoud kunnen ervaren dat vervolgens deel uitmaakt van het volledige spel, waardoor de ontwikkelaars feedback krijgen over eventuele problemen en onevenwichtigheden in het systeem.

Nou, helaas zullen degenen die hoopten op de release van Early Access tegen het einde van 2021 van gedachten moeten veranderen, aangezien Vincke vrij duidelijk was in het interview: "Baldur's Gate 3 wordt in de loop van 2022 uitgebracht en de vroege toegang zal zeker niet tegen het einde van dit jaar plaatsvinden." 

We moeten gewoon wachten op officieel nieuws van Larian zelf over de toekomst van wat een waardige opvolger belooft te worden van het legendarische tweede hoofdstuk van Baldur's Gate.