Ondanks in de laatste Nintendo Direct opgedragen aanE3 2021 het Japanse bedrijf heeft zijn gebruikers gebombardeerd met de laatste updates met betrekking tot franchises zoals The Legend of Zelda, Metroid, Advance Wars, WarioWare e Shin Megami Tensei V, waren veel fans verbijsterd door de afwezigheid van nieuwe informatie over een bepaalde titel die naar Nintendo Switch kwam: Bayonetta 3.

Sinds de aankondiging in 2017, Platinum Games heeft meer dan vier jaar gezwegen over de voortgang met betrekking tot de ontwikkeling van het nieuwste hoofdstuk van de hack en slash-serie, met alle respect voor de meest enthousiaste fans die - naar aanleiding van speculaties die de stopzetting van het project voorspelden - hebben eindigde razend Hideki Kamiya op Twitter.

"Ik begrijp waarom mensen schrijven 'haast je om nieuwe informatie vrij te geven' of 'laat ons iets nieuws zien', maar andere berichten zoals 'ze zijn gestopt met ontwikkelen' of 'ik denk dat het is uitgesteld' zijn niets anders dan rotzooi."

Hij dacht erover om mensen te kalmeren Bill Trinen door Nintendo of America die, in een recent video-interview met GameSpot, bevestigde dat "Het spel bestaat en de ontwikkeling ervan verloopt goed".

“We willen het je graag laten zien wanneer we er klaar voor zijn, en we zullen het je zeker laten zien als de ontwikkelaars er ook klaar voor zijn. Blijf kijken."