square Enix het is gezegd "Aangenaam verrast" van het succes van zijn nieuwe IP, outriders, dat bewerend "De digitale verkoopratio voor de titel was erg hoog" en erop aandringen dat het "De beslissing om Outriders zo snel mogelijk beschikbaar te maken met de Xbox Game Pass van Microsoft heeft in [zijn] voordeel gewerkt."

Xbox had aangekondigd dat de shooter slechts een paar weken voor release op Game Pass zou verschijnen. Nu, een paar maanden later, beweert Square Enix dat, ondanks de... "Kleine problemen" met bugs en serverinstabiliteit, het heeft it “Goed begonnen als nieuw IP”. Dit zijn de woorden van de president van Square Enix Yosuke Matsuda:

"Wat betreft de reactie op Outriders, hoewel er bij de lancering kleine problemen waren met bugs en dergelijke, vinden we dat het goed begon als een nieuwe IP." in mei, waarvan de Engelse vertaling vandaag is gepubliceerd (bedankt, VGC). Verder waren we aangenaam verrast aangezien de digitale verkoopratio voor de titel erg hoog was en ook het aantal actieve gebruikers onze verwachtingen overtrof. We zijn van mening dat onze beslissing om Outriders vanaf dag één beschikbaar te maken met Microsoft's Xbox Game Pass ook in ons voordeel heeft gewerkt ”.

In een bericht op Reddit schetste Outriders-communitymanager "tearcan" vervolgens een aantal veranderingen die naar de shooter komen in een patch die begin volgende week gepland staat. De belangrijkste hiervan is een belangrijke wijziging in Legendary drops, die met 100% zullen toenemen.