Final Fantasy IX zal worden aangepast in de vorm van een animatieserie gericht op een zeer jong publiek. Wat moeten we verwachten?

Het nieuwste hoofdstuk van het PlayStation-tijdperk is terug op ieders lippen dankzij echt uniek nieuws. Final Fantasy IX wordt een animatieserie dankzij het Franse bedrijf Cyber ​​Group Studios. De tekenfilm (ja, het wordt geen Japanse anime) is bedoeld voor een publiek tussen de 8 en 13 jaar en zal de gamewereld uitbreiden dankzij nieuwe avonturen en nieuwe personages die speciaal zijn gemaakt.

De aankondiging wordt gevolgd door de eerste verklaring van Cyber ​​Group Studios:

“Games hebben een sterk potentieel voor co-viewing. Voor degenen die bekend zijn met Final Fantasy IX, dit wordt een presentatie. Voor de vele mensen die hem niet kennen, zal dit hen in staat stellen zich onder te dompelen in een universum waar ze dol op zullen zijn ».

De serie, die wereldwijd wordt gedistribueerd, zal in productie gaan door eind 2021 / begin 2022, dus het kan nog lang duren voordat we Zidane, Vivi en Garnet op onze schermen zien.

Wat verwacht je van deze geanimeerde bewerking? Logischerwijs is het waarschijnlijk dat het project niet de plot van de game zal dekken (in veel opzichten ongeschikt voor de doelgroep), maar dat het leven zal geven aan een nieuw verhaal in het universum van Final Fantasy IX.