Vanaf vandaag is Overwatch eindelijk Cross-play tussen pc, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Hoe werkt het precies?

Blizzard wordt al een tijdje zeer gevraagd en brengt eindelijk de update uit voor de Overwatch cross-play tussen verschillende platformen. Hoe het te activeren? Simpel, je moet je consoleprofiel koppelen aan een Battle.net-account (of een nieuwe maken als je er geen hebt).

Na het uitvoeren van deze eenvoudige handeling, is uw profiel geschikt voor cross-play. Deze introductie heeft echter een grens, namelijk de concurrerende modus. In feite staat deze modus niet toe dat de game tussen verschillende platforms wordt gespeeld, waardoor consolespelers alleen worden verbonden met andere consolespelers en pc-spelers met andere pc-spelers. Het was duidelijk dat deze keuze verplicht was, gezien de krachtigere uitvoeringen van de titel indien gespeeld door pc met muis en toetsenbord en met een hoog aantal FPS.

De cross-play zal nog steeds naar believen worden uitgeschakeld via de juiste optie die is gemaakt in de game-instellingen.