De YouTuber Krollywood twee en een half jaar bezig geweest met recreëren in de level-editor Far Cry 5 GoldenEye, de first person shooter ontwikkeld door Zeldzaam su Nintendo 64 maar deze week Ubisoft verwijderde de niveaus uit de arcade-modus van het spel na een klacht wegens inbreuk op het auteursrecht door MGM .

Alle 18 levels van de GoldenEye-campagne waren vernieuwd en beschikbaar gemaakt voor iedereen om te spelen en het werk was echt ongelooflijk.

In een verklaring zei Krollywood dat Ubisoft is benaderd door MGM, de studio achter James Bond. In een verklaring afgegeven aan Kotaku, Ubisoft bevestigde dat het de kaarten van Far Cry 5 heeft verwijderd vanwege auteursrechtclaims door een rechthebbende, maar heeft nooit MGM genoemd. Hier zijn de woorden van het softwarehuis:

“We respecteren de intellectuele eigendomsrechten van anderen en verwachten van onze gebruikers hetzelfde. De zaak is momenteel in handen van de maker van de kaart en de eigenaar van de rechten en we hebben op dit moment niets anders te delen ”.

De actie is misschien een beetje overdreven aangezien Krollywood de ingebouwde level-editor van Far Cry 5 gebruikte en niet probeerde hun creatie te verkopen, dus eigenlijk geld verdienen met het intellectuele eigendom van iemand anders.