Xbox Cloud Gaming Xbox Game Pass UltimateMet nota verscheen op Xbox Wire ondertekend door Catherine Glucksteinluck, vice-president en hoofd Product van Xbox Cloud-gaming (officiële naam waarmee Project xCloud nu wordt aangegeven), de officiële lancering van de dienst op PC en Apple-apparaten via browser. Dit is voor iedereen beschikbaar abonneer je op Xbox Game Pass Ultimate vanuit 22 landen, waaronder Italië.

Microsoft bevestigde ook dat de overgang van de service naar op Xbox Series X gebaseerde hardware is voltooid, dus gamestreaming is nu beschikbaar in 1080p en 60fps.

“Abonnees hebben nu toegang tot Xbox.com/play op Microsoft Edge, Chrome of Safari met een pc of mobiel apparaat om de meer dan 100 games te spelen die beschikbaar zijn in de Xbox Game Pass-catalogus. Bovendien bevestigt Microsoft's inzet om de game-ervaring in de cloud nog bevredigender te maken, Xbox heeft onthuld dat de Xbox Cloud Gaming-service nu gebaseerd is op Xbox Series X-hardware, waardoor steeds meer gamers snellere laadtijden, verbeterde framesnelheden en een nieuwe generatie gaming kunnen ervaren. Om een ​​nog lagere latentie en een game-ervaring van hoge kwaliteit op een breder scala aan apparaten te garanderen, wordt gestreamd met 1080p en tot 60 fps. Binnenkort zal Xbox zijn innovatieproces voortzetten en meer functies toevoegen voor een betere cloud-game-ervaring ”.

Het Xbox Game Pass-aanbod blijft daarom uitbreiden en voegt een ander indicatie-element toe de wil om het Xbox-merk om te vormen tot een echt ecosysteem ontworpen voor gamen, met de mogelijkheid om overal en vanaf de meeste apparaten toegang te krijgen tot je games, zonder je voortgang te verliezen.

“Met cloudgaming kun je naadloos spelen op je apparaten. Wanneer je streamt op pc of mobiel, wordt je game uitgevoerd op Xbox-hardware in een Microsoft-datacenter. Dit betekent dat je kunt deelnemen aan de game, verbinding kunt maken met je vrienden en kunt spelen via het Xbox-netwerk zoals je altijd hebt gedaan. Je hebt het goed, je saves zullen altijd hetzelfde zijn, waar en elke keer dat je speelt, zodat u het afspelen precies kunt hervatten waar u was gebleven ”.

Als u abonnee bent van Xbox Game Pass Ultimate dan is het enige dat overblijft om toegang te krijgen tot de speciale portal van een van de ondersteunde browsers en test de service op uw apparaat.