In 2016, daarvoor De Ouder Scrolls 6 officieel werd aangekondigd op E3 ​​2018, had Todd Howard dat al bevestigd Bethesda werkte aan een nieuwe game in de Elder Scrolls-serie maar hij stak zijn handen naar voren en zei dat het nog ver weg was in de tijd, zo erg zelfs dat hij zelfs had gesuggereerd dat de technologie die nodig was om het te maken nog niet bestond.

Vijf jaar later en drie jaar na de aankondiging op E3 ​​2018 lijkt het erop dat de situatie niet veel veranderd is. In een nieuw interview met The Telegraph, Howard beweerde dat Bethesda werkt nog steeds aan de technologie die nodig is voor The Elder Scrolls 6.

"Het is leuk om te bedenken dat The Elder Scrolls 6 zich nog in een ontwerpfase bevindt. Maar we controleren de technologie: 'Zal het de dingen die we willen doen in die game aan?' Elke game zal een aantal nieuwe technologiesuites hebben en Elder Scrolls 6 zal enkele toevoegingen hebben aan Creation Engine 2 ”.

De Creation Engine 2 zal voor het eerst te zien zijn in starfield en Howard waarschuwde nogmaals dat Bethesda volledig gefocust is op het ontwikkelen van het sci-fi-spel. Kortom, als Starfield eind 2022 arriveert, is er naar mijn mening enige mogelijkheid om The Elder Scrolls 6 in 2024/2025 te zien.