Tijdens de laatste Stand van zaken, Sony heeft nieuwe informatie bekendgemaakt over: Death Stranding: Director's Cut, de geremasterde voor PS5 van de eerste merkgame Kojima Productions aangekondigd vorige maand.

Onder de belangrijkste noemenswaardige toevoegingen vinden we niet alleen ondersteuning voor de 4K opgeschaald naar 60 FPS via de modus Performance, maar ook ondersteuning voor de 4K Native met HDR en ultrabreedbeeld dankzij de optie trouw, nieuwe baasgevechten, een herzien vechtsysteem met nieuwe wapens om te proberen, nieuwe verzendmethoden, een schietbaan om je vaardigheden aan te scherpen, een racecircuit vooral nieuwe missies gerelateerd aan de geschiedenis van Sam Porter Bridges.

Bovendien bevestigde Hideo Kojima zelf de aanwezigheid van één Zeer harde modus, voor de echte stoere en gepassioneerde over moeilijkheid.

De release van de Director's Cut of Death Stranding staat gepland voor 24 september 2021 exclusief voor PlayStation 5. Bezitters van de PS4-versie kunnen: importeer je eigen saves en upgrade naar de nieuwe versie voor de prijs van 10 euro.