Op 24 augustus komt een sage die zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van tactische RPG's terug op de markt: Koningsbonus 2ty zal in feite het nieuwe hoofdstuk vertegenwoordigen van een historische franchise die, na de basis van het genre in de vroege jaren 90 te hebben gelegd en de beroemde reeks van Heroes of Might & Magic, is klaar om zichzelf opnieuw te vernieuwen. Een verlangen naar verandering ontstond al in de eerste uren van de game die in deze preview werd ervaren.

king's bounty 2 preview previewEen nieuw gezichtspunt

Na overdracht van het merk, die plaatsvond in de late jaren 2000, 1C Company heeft in de loop van de tijd vier titels geproduceerd die allemaal erg op elkaar lijken en vooral populair zijn bij spelers. Een ervaring die in 2014 werd afgesloten en waaruit het Russische softwarehuis inspiratie wil putten en een heel nieuwe weg inslaat. Het theater van de nieuwe evenementen is inderdaad de ongekende wereld van Antaria dat met nieuwe vijanden, facties en verhalen een andere achtergrond geeft aan de productie: we gaan van de kleurrijke fantasie met graphics cartoonesk van de serie die begon met King's Bounty: de legendes, naar de beslist donkerdere en serieuzere tinten van dit tweede genummerde hoofdstuk, in wat een duidelijke verandering van stijl is en meer verwant is aan een duister fantasiewerk.

De bedoeling is duidelijk en het is om afstand te doen van de voor de hand liggende inspiratie die voortkomt uit Warcraft om te trouwen met die van een meer volwassen fantasie, die in de loop der jaren naar voren is gebracht door titels die in Oost-Europa zijn geproduceerd, zoals: The Witcher en Kingdom Come: Deliverance. Om dit te bevestigen, is er ook de verandering van de gamecamera, die van een isometrische naar de klassieke third-person camera gaat achter ons karakter, een keuze die meteen doet denken aan de twee bovengenoemde titels en met deverklaarde doel om de speler terug te brengen naar een grotere onderdompeling in het rijk van Nostria. De vertelling was in feite een van de achilleshielen van de vorige producties en het Russische team lijkt vanuit dit oogpunt een stap voorwaarts te willen maken, te beginnen met het spelbeeld en het opnemen van pauzedialogen.

Het vechtsysteem daarentegen blijft degene die is getest door een klassieke tactische RPG, met onze held met unieke vaardigheden die wordt gevraagd om de verschillende eenheden waaruit zijn leger bestaat zorgvuldig te beheren en te ondersteunen. Niettemin, King's Bounty 2 neemt nog steeds de moeite om ook aan deze kant te moderniseren: is voor de botsingen vonden plaats in voorverpakte spelarena's en met de eenvoudige verandering van een achtergrond volgens de plaats waar je was, nu dient de gamewereld als het slagveld, met botsingen die daadwerkelijk ter plaatse plaatsvinden. De speler moet dus nu ook rekening houden met obstakels en oneffenheden in het terrein, met wat strategisch gezien een verdere verdieping is ten opzichte van eerdere titels.king's bounty 2 preview preview hands on

Vernieuwing en traditie

De indruk die terugkwam van de eerste uren op King's Bounty 2 is dat 1C Entertainment hun hand wil proberen op een echte test van volwassenheid. Het is nu zeven jaar geleden sinds de release van King's Bounty: Dark Side en het merk, evenals het hele genre, heeft zeker een verjongingsoperatie nodig. Het Russische team wil dit doen door het risico te nemen van een koerswijziging en openlijk een RPG-stijl proberen te combineren die de laatste tijd erg populair is geweest met het traditionele spelskelet dat de afgelopen jaren al door spelers werd gewaardeerd, en zo proberen hun oorsprong niet volledig te verraden. Het valt nog te bezien hoeveel de verandering van mening het algehele beeld van de productie zal beïnvloeden en of het nieuwe "on-the-spot" vechtsysteem zal blijken te kloppen.: een third-person camera vergroot de immersie, maar vereist ook meer aandacht voor de verkenningsmogelijkheden van de kaart die aan de speler wordt geboden, in vergelijking met een isometrische weergave, en het willen verlaten van de vooraf vastgestelde spelarena's brengt meer strategische diepgang met zich mee, maar ook extra inspanningen vanuit het oogpunt van leveldesign, dat de kenmerken van het vechtsysteem zal moeten verbeteren zonder het ooit te hinderen.

Om de antwoorden op deze vragen te krijgen, hoeft u alleen maar te wachten op de 24 augustusWanneer King's Bounty 2 zal officieel beschikbaar zijn op pc en zal verder worden verfijnd dankzij de reeds geplande Day One-patch, die de technische sector van het spel zal verfijnen met aanpassingen aan de graphics, het laden zal versnellen en de algehele stabiliteit zal verbeteren.