Slecht en goed nieuws voor spelers en potentiële kopers van Battlefield 2042, de nieuwste aflevering in de FPS-serie voor thuis DICE ed Electronic Arts komende volgende Oktober 22 2021. Sterker nog, via een recent bericht in de officiële blog, bevestigden de ontwikkelaars dat de open bèta gepland voor de maand juli was July uitgesteld, maar het zal toch in de zomer beginnen.

Battlefield 2042 DICE EA Electronic Arts Open Beta Cross PlayDe redenen achter deze kleine vertraging in de openbare playtest-fase liggen in de wens van DICE om zijn spelers een versie van het spel aan te bieden die niet alleen testbaar is, maar ook compatibel is met de opties van Cross spelen tussen de verschillende platformen.

Op dit moment is de open bèta beschikbaar op pc, Xbox Series X / S en PS5, met de mogelijkheid om te registreren (zonder echter een plaats in de bèta te garanderen) door de site van te bezoeken EA Playtesten. Natuurlijk heeft DICE bevestigd dat Cross-Play ook beschikbaar zal zijn tussen consoles van de huidige generatie, zoals: Xbox One e PlayStation 4.