Niettegenstaande stadions was een van de eerste streamingdiensten voor videogames die op de markt verscheen, het project worstelt nog steeds om voet aan de grond te krijgen. Google heeft zijn oprichting echter nog lang niet opgegeven en staat op het punt om een revolutie teweegbrengen in de economische betrekkingen met ontwikkelaars. 

Het thema van het aandeel dat winkels houden in de verkoop van videogames wordt sterk gevoeld door ontwikkelaars, zoals opgemerkt doorl GDC State of the Game-industrie uitgebracht eind april. Het cijfer is meestal rond de 30%, maar onlangs probeerde Epic het te verlagen tot 12%.

stadions heeft besloten om eind juli een soortgelijke weg in te slaan. Ontwikkelaars die hun games verkopen in de streamingsysteemwinkel van Google, zullen het in hun eigen zak zien komen 85% van de spelprijs. 

Het verlagen van de ingehouden aandelen bij verkoop is echter niet de enige strategie stadions heeft ingezet om ontwikkelaars aan te trekken. Het meest interessante gaat over het Pro-abonnement, waarmee gebruikers toegang hebben tot verschillende gratis spellen. Stadia-partners delen 70% van de opbrengst, met een systeem dat rekening houdt met hoe vaak gebruikers een bepaalde videogame hebben gespeeld.

Ten slotte lanceert Stadia vanaf 2022 haar nieuwe partnerprogramma. Door deze samenwerking hebben de ontwikkelaars kunnen $ 10 ontvangen voor elke gebruiker die ze upgraden naar Stadia. Het aantal geconverteerde spelers wordt berekend via de Click To Play-links, waarmee Stadia rechtstreeks in de browser wordt gestart. Wanneer een speler die op deze links klikt, overschakelt van een proefmaand naar een betaald lidmaatschap, ontvangt de ontwikkelaar een vergoeding.

stadions probeer jezelf aantrekkelijker te maken ondanks de moeilijkheden. Vorig jaar zag het project de sluiting van alle interne studio's die games specifiek voor het Google-platform hadden moeten produceren, en in mei de adjunct-directeur John Justitie aGoogle had verlaten.