Afgelopen mei, SEGA kondigde aan de hele wereld de komst van verloren oordeel, vervolg op de eerste aflevering van de spin-off-serie rond Yakuza en ontwikkeld door Ryu ga Gotoku Studio. Wat het begin van een langdurige serie had kunnen lijken, zou echter minder kunnen duren dan wat het Japanse bedrijf zelf had verwacht.

Volgens een rapport van Nikkan Taishu in feite lijkt het erop dat SEGA een belangenconflict is aangegaan met het bureau van de acteur Takuya Kimura, getuigenis die zijn gelijkenis met de hoofdpersoon van het spel leent. Volgens deze geruchten zou de breuk van de twee partijen zijn begonnen toen SEGA het idee begon voor te stellen voor een release van de games op PC tramite Stoom, een voorstel dat Kimura's advocaten niet zou aanspreken, die bang zijn voor imagoschade door iemand mod ondeugend installeerbaar dankzij gemakkelijke toegang tot Internet.

natuurlijk, we nodigen je uit om dit gerucht met een tang op te nemen maar als deze geruchten worden bevestigd, kan dit het begin zijn van het voortijdige einde van de franchise.