Laten we teruggaan in de tijd naar het verre 2003, jaar van de release van Final Fantasy X-2 su PlayStation 2. Voor de eerste keer, het huis saga square Enix opende de deuren van zijn op zichzelf staande verhalen, en breidde het verhaal rond Spira. Het is duidelijk dat deze nieuwe opening voor sequels fans van de serie ertoe heeft aangezet te speculeren over een mogelijk vervolg, een Final Fantasy X-3.

Uiteraard vandaag het derde hoofdstuk van de avonturen van Tidus & co. is nooit geproduceerd of uitgebracht, en het enige materiaal dat verband houdt met dit spookproject zijn niet-gepubliceerde portretten van Tidus en Yuna en de roman Final Fantasy X-2.5 ~ Eien no Daishō ~, tuttavia Tetsuya Nomura hij denkt dat het project niet helemaal dood is.

Final Fantasy X 3 Square Enix Tetsuya NomuraTijdens het laatste interview uitgebracht voor Famitsu (en vertaald door de gebruiker) Nibel op Twitter), is de kans dat Square Enix het project opnieuw bezoekt minimaal "Maar niet gelijk aan 0". Dit betekent natuurlijk niet dat we op de volgende Tokyo Game Show een vooraf gerenderde teaser van een spel van Blitzball met Andere Wereld (Laatste Remix + 2.5) op de achtergrond, vooral wanneer het softwarehuis momenteel aan het project werkt Final Fantasy VII remake en Final Fantasy XVI, samen met andere kleine projecten die verband houden met de franchise. Het project bestaat echter in de kantoren van Square in de vorm van een concept geschreven door Kazushige Nojima, een van de auteurs van de voorgaande hoofdstukken.

Wat denk je? Je zou graag een derde (en mogelijk laatste) avontuur zien in de wereld van Final Fantasy X? Of heeft de wereld van Speyer al alles gegeven wat het kon geven?