Bloomberg heeft aanwijzingen verzameld en bevestigingen gevonden van interne bronnen met betrekking tot een concrete De interesse van Netflix in de productie en distributie van videogames. enkele aannames en de verborgen gegevens in de applicaties suggereerden al het nieuws, nu bevestigd door een directe bron.

De eerste aanwijzing over de intentie van de streaminggigant om de gamingmarkt te betreden, kwam met in dienst nemen Mike Verdu. Voormalig vice-president van Facebook, Verdu, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van videogames voor Oculus. Hij had ook eerder voor Electronic Arts gewerkt, waar hij titels ontwikkelde als de Sims, Planten vs. Zombies en de Star Wars-franchise. 

De tweede aanwijzing opgepikt door Bloomberg het gaat over de Netflix iOS-app. Onderzoek uitgevoerd door de ontwikkelaar Steve Moser en vervolgens gedeeld met de krant, onthulde de aanwezigheid van bruikbare code om videogames op het platform te hosten. 

Eindelijk bevestiging het kwam van een interne bron, bleef anoniem. Volgens de insider wil Netflix niet alleen een streamingplatform voor videogames worden, maar ook produceren. De titels zullen naast de andere inhoud in de catalogus verschijnen, zoals in het verleden al gebeurde voor documentaires of stand-up comedy specials.

De nieuwigheid moet officieel worden gemaakt al binnen volgend jaar, maar dit zal volgens de Bloomberg-bron niet leiden tot een prijsstijging van de dienst. Het nieuws deed het aandeel stijgen, en gaf aanleiding tot verschillende theorieën over wat de strategie van Netflix zou kunnen zijn om zijn weg te vinden in een toch al zeer competitieve markt.

De analyse gerapporteerd door Bloomberg verklaart de verhuizing als: een manier om het water in meer gestructureerde markten te verplaatsen, zoals de Amerikaanse. Sterker nog, in de VS is Netflix, hoewel het een dominante positie heeft, niet langer in staat om een ​​bevredigend groeitempo vast te houden. Dit nieuwe aanbod zal daarom naar verwachting klanten aantrekken en tegelijkertijd de concurrentie van Disney en HBO onder druk zetten.

Wat betreft de strategie van Netflix om de markt te betreden, identificeert het artikel twee aspecten. De eerste is om voort te bouwen op de ervaring die al is opgedaan met tv-series, te beginnen met paar goed samengestelde titels en vervolgens uitbreiden volgens het succes dat deze eerste stappen zullen hebben.

Het tweede aspect betreft de inhoud van de titels. De games zullen worden gekoppeld aan de meest succesvolle shows die op het platform worden gehost. Netflix heeft al geruime tijd de rechten voor een titel gebaseerd op Stranger Things. 

Welke strategie Netflix ook kiest, het is zijn intrede in de wereld van videogames het kan een aardbeving vertegenwoordigen, zou moeten slagen waar Amazon faalt met zijn studio's.