Valve hield woord. Na de eersten gerucht op de draagbare fantoomconsole bevestigde de pc-gaminggigant van Gabe Newell de geruchten door zijn terugkeer op de consolemarkt aan te kondigen met Stoomdeck, een console die erg aan een bepaalde doet denken Nintendo Switch.

Om je de waarheid te zeggen, de machine zou de versie nadoen Lite van het systeem van het Kyoto-huis, en er dus voor gekozen om geen scheidbare controllers te implementeren zoals de zo beroemde en gehate controllers Joy-met. Integendeel, de Steam Deck-bediening weerspiegelt in sommige functies de lay-out van de vorige Steam Controller, kiezen voor de uitvoering van twee trackpads naast de klassiekers actieknoppen, dorsaal, triggers e de hoogten analoog.

Maar laten we het hebben over technische specificaties:

De console is uitgerust met een processor AMD Zen2 Custom van 2.4 tot 3.5 GHz, een 16GB LPDDR5 RAM-geheugen en een RDNA GPU 2. Overigens zal de console in drie modellen te koop zijn: vanaf 64GB eMMC (419), 256 GB NVMe SSD (549) en van 512 GB NVMe SSD (679), uitbreidbaar via SD-kaart. Allemaal ingesloten in een omhulsel dat geschikt is voor één 7 ”LCD-scherm (1280x800px) bij 60hz en van een batterij die kan leveren tussen de 2- en de 8-uren. Het besturingssysteem zal zijn Stoom OS 3.0, een versie van de distributie Arch Linux.

Wat betreft het Deck in plaats daarvan, zal de laatste zijn wordt apart verkocht en naast de USB-C-poort gewijd aan het opladen en plaatsen van de console, wordt meegeleverd 3 USB-poorten (1 × 3.1 en 2 × 2.0), een Ethernet-poort en twee videopoorten: Displaypoort 1.4 e HDMI 2.0.

Voor meer details over de console en pre-orders (vanaf morgen) vrijdag 16 juli 2021), nodigen wij u uit voor een bezoek aan de Officiële site toegewijd.