Het heeft geen zin om het te verbergen, de aankondiging van Stoomdeck die gisteren plaatsvond, veroorzaakte een echte aardbeving in de industrie die het meldde Klep in het centrum van videogamenieuws. En het is precies tijdens een interview voor IGN dat Gabe Newell, de beschermheilige van het bedrijf achter de pc-gaminggigant, is al begonnen met het theoretiseren van een toekomst voor zijn nieuwe juweeltje.

In de woorden van Lord Gaben voorspellen zijn verwachtingen van het succes van de console: de komst van meer Steam Decks gemaakt door externe fabrikanten, via eventuele partnerschappen met Valve. Een beetje zoals wat er gebeurde met de nu doden Steam Machine.

“Onze visie is om de één miljoen stuks te verkopen en een nieuwe productcategorie te creëren waarin naast ons ook andere pc-fabrikanten kunnen deelnemen. En dat heeft voor ons op de lange termijn voordelen. Laten we zeggen dat dit samenvat waar we aan denken."

Ondertussen, het nieuwe merkproject Stoom kreeg de complimenten van zijn "rivaal" epic Games, via een Tweet van de CEO van het softwarehuis Tim Sweeney.