De afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan ​​over de pc-versie van Inwoner kwaad dorp, nadat het was onbedekt dat de illegale versie van het spel, dus zonder Denuvo DRM, het ging aanzienlijk beter op alle soorten hardware dan legitiem.

Village gebruikt in feite niet alleen Denuvo als anti-piraterijsoftware in zijn pc-versie, maar ook een andere Capcom-add-on zelf op basis van dezelfde operatie. De twee systemen dus consequent gewogen het spel, en merkt zichtbare problemen op van stotteren en glitches vooral in de gevechten tegen de dochters van Alcina Dimitrescu (zelfs voor degenen die een zeer high-end pc bezaten!).

Nou, Capcom lijkt de protesten van de gemeenschap luid en duidelijk te hebben ontvangen, aangezien het juist in reactie op de controverse die ontstond over de grotere stabiliteit van de piratenversie van het spel, aankondigde dat het werkte aan een stuk chij zal de prestatieproblemen oplossen op pc veroorzaakt door de hierboven genoemde zeer zware anti-piraterijsystemen.