Skull & Bones lijkt na de aankondiging in het niets te zijn verdwenen. Nu bevestigt een rapport de ontwikkelingsproblemen van de titel.

Nadat de aankondiging tijdens E3 2017 plaatsvond, is de piratentitel van Ubisoft verdwenen in de oceaan van aangekondigde en nooit beoordeelde titels. Geboren als uitbreiding van Assassin's Creed IV: Black Flag, Skull & Bones werd toen een titel op zich voordat het werd gepresenteerd op E3 ​​2018, wat zijn laatste optreden is. Volgens een rapport van Kotaku heeft de titel verschillende bewerkingen ondergaan, waarbij enorme ontwikkelingsproblemen zijn doorgemaakt. Laten we verder gaan om ze te onderzoeken:

  • Ubisoft Singapore, de afdeling die verantwoordelijk is voor het werk, zou substantiële financiering hebben ontvangen van de regering van Singapore, financiering die het project nog steeds overeind houdt. In feite zijn de ontwikkelaars contractueel gedwongen om het spel te voltooien en uit te brengen. Dit lijkt echter niet gemakkelijk, aangezien veel experts de projectrapportage hebben verlaten extreem giftig werkklimaat binnen het bedrijf;
  • De productiekosten zijn door de acht jaar van ontwikkeling mastdotisch geworden en overtreffen de 120 miljoen dollar. De game kan niet mislukken en het is momenteel een enorm risico voor Ubisoft om het voortdurende uitstel ervan te bestellen.

Het Franse softwarehuis becommentarieerde dit rapport en definieerde het ongegrond en beschuldigend jegens het ontwikkelingsteam, en bevestigde dat het spel "een nieuwe IP zal zijn die de verwachtingen van de spelers kan overtreffen" en dat het werkklimaat is veranderd, waardoor het meer inclusief is geworden en zeker. Na de beschuldigingen van intimidatie die de afgelopen maanden zijn gepresenteerd, kunnen we alleen maar hopen dat dit de waarheid is.

Ubisoft bevestigt dat Skull & Bones geslaagd is voor de alfa-fase en dat nieuwe details “op het juiste moment” onthuld zullen worden.