Het nieuwe avontuur van Mark Zuckerberg e Facebook in de wereld van Cloud gaming. Het nieuwe platform onmiddellijke Games van de sociale reus werd in feite onlangs gelanceerd in de vorm van web app.

Instant Games Facebook Cloud GamingVolgens de woorden van de vice-president van het bedrijf: Vivek Sharma, de redenen achter deze keuze liggen achter Appel en zijn beleid met betrekking tot de verschillende apps die beschikbaar zijn voor de App Store:

"We kwamen tot dezelfde conclusie van anderen (Microsoft): op dit moment zijn web-apps de enige oplossing voor het streamen van games op iOS "

Volgens de regels opgelegd door het bedrijf Cupertino, de verschillende bedrijven zullen apps moeten voorstellen die speciaal zijn bedoeld voor het streamen van individuele games, in plaats van hun diensten binnen één platform te bundelen. Een onpraktische oplossing in vergelijking met de meer veelzijdige (maar minder presterende) webapps.