De ontwikkeling van Final Fantasy XVI heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de nasynchronisatie en motion capture in het Engels zijn voltooid.

Volgens wat werd gemeld door een optreden van Naoki Yoshida in het Japanse programma Washagana, zou Square Enix de nasynchronisatie en de Britse uitvoeringen van het zestiende hoofdstuk van Final Fantasy. Het eigenaardige, maar dat deze titel verbindt met wat er al gebeurde in Final Fantasy XII en in Final Fantasy Kingsglaive, is de canoniciteit van deze nasynchronisatie in vergelijking met de Japanse. In feite al in het twaalfde hoofdstuk het karakter van Balthier hij was gespeeld door een westerse acteur voor zowel stemacteren als motion capture.

Dezelfde Yoshida wilde inderdaad Brits Engels als basis (het tegenovergestelde van wat er gebeurde voor FFVII Remake), waarschijnlijk om de middeleeuwse esthetiek die al in de debuuttrailer te zien was, beter weer te geven. De producent bevestigt ook dat de Japanse nasynchronisatie en motion capture binnen enkele weken zullen eindigen.

Final Fantasy XVI ziet er echt goed uit. Mogen we hopen dat het in de eerste maanden van 2022 te zien is?