De Pokémon-wereld heeft misschien binnenkort zijn eigen Netflix-live-actieserie. Wat weten we nu?

Zoals gemeld door Variety, zou Netflix werken aan een live-actieserie gewijd aan het meest winstgevende merk ooit: Pokémon. Het project gebaseerd op de gans van Game Freak die gouden eieren legt, zou volgens wat naar voren kwam nog in de beginfase van ontwikkeling zijn en zou als producent en schrijver Joe Henderson, voormalig producer en co-showrunner van de Lucifer-serie.

Ook volgens bronnen van Variety zou de Pokémon-serie in de buurt moeten komen van wat er in de speelfilm te zien is Detective Pikachu, althans wat betreft de grafische weergave. Op dit moment geeft Netflix geen commentaar op deze geruchten, maar laten we niet vergeten dat de Streamingdienst veel focus legt op live action producties op basis van anime, manga en videogames. Sterker nog, de live-actie van One Piece, Cowboy Bepop en Yu-Yu Hakusho komen eraan, evenals een serie gebaseerd op Final Fantasy XIV.

Een Pokémon-serie lijkt op dit moment niet zo'n absurd idee, toch?