Ga door met onze dekking van Activision Blizzard-behuizing, die vorige week uitbrak na de publicatie van de rechtszaak aangespannen door de Californische DFHE en dat beschuldigt de kolos (na twee jaar vanaf het begin van het onderzoek) ervan er een te hebben gemaakt frat-boy cultuur door seksueel misbruik, seksisme en mishandeling.

Activision BlizzardNa protesten van spelers e de verklaringen van de twee voormalige managers, reageerden ook Blizzard-medewerkers, die de recente uitspraken van de executive niet bijzonder goed opvatten Frances Townsend, schuldig aan het definiëren van de klacht als: zonder verdienste en onverantwoordelijk.

Vandaag organiseren de medewerkers employees een staking totaal, dat de deelname van de direct betrokkenen in fysieke en virtuele modus zal zien, zoals aangekondigd door de organisatoren via Veelhoek.

“In het licht van de verklaringen van Activision Blizzard Inc. en hun juridische afdeling met betrekking tot de DFEH-rechtszaak, en de daaropvolgende interne verklaringen van Frances Townsend en verschillende verhalen gedeeld door voormalige en huidige Activision Blizzard-medewerkers, zijn wij van mening dat onze waarden als werknemers niet weerspiegelen de woorden en daden van onze leiders.

Als huidige Blizzard-medewerkers zullen we een staking organiseren tegen het executive team, met als doel de omstandigheden te verbeteren voor alle werknemers van het bedrijf, met name vrouwen, vooral vrouwen van kleur, transgender, niet-binaire en andere gemarginaliseerde groepen."