PS5 Playstation 5Dat heeft Sony aangekondigd Playstation 5 heeft meer dan 10 miljoen verkochte machines, waarmee hij zichzelf vestigde als de meest succesvolle console in de geschiedenis van het Japanse huis (in de eerste maanden van lancering) en de resultaten overtrof die door PS4 werden behaald.

"Ik kan alleen maar mijn diepste dankbaarheid uiten aan onze gepassioneerde gemeenschap van spelers die PS5 hebben verwelkomd en aan alle ontwikkelaars en partners die zulke ongelooflijke spelervaringen naar onze platforms hebben gebracht."Hij zei Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment. “Hoewel PS5 het publiek sneller heeft bereikt dan al onze vorige consoles, hebben we nog veel werk voor de boeg, aangezien de vraag naar Playstation 5 het aanbod blijft overtreffen. Ik wil dat spelers weten dat, aangezien we wereldwijd worden geconfronteerd met unieke uitdagingen die zowel onze sector als vele anderen raken, het verbeteren van de beschikbaarheidsniveaus een topprioriteit blijft voor SIE.".

Tot slot heeft Sony ook de verkoopcijfers bekendgemaakt van een aantal games die door zijn Playstation Studio's (bijgewerkt tot 18 juli 2021):

  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 6,5 miljoen verkochte exemplaren
  • MLB: de Show 21 - 2 miljoen verkochte exemplaren en 4 miljoen spelers bereikt op alle platforms (de game is ook beschikbaar op Xbox en staat sinds dag één in de Xbox Game Pass-catalogus)
  • Retourneren - 560.000 verkochte exemplaren
  • Ratchet & Clank: Rift Apart - 1,1 miljoen verkochte exemplaren.