Riot Games heeft het symbolische doel bereikt van: 100 miljoen dollar in inkomsten uit zijn mobiele games. Er is de drijvende kracht achter de verkoop League of Legends: Wild Rift, mobiele versie van de immens populaire MOBA.

Mobiel gamen is nu het belangrijkste segment van de gamingmarkt. Recent onderzoek laten zien hoe de industrie de meest winstgevende ondersteuningskroon van de pc heeft gestolen, en de uitbreiding ervan lijkt niet te stoppen.

Ter bevestiging van deze algemene gegevens komt de verkoop van Riot's mobiele games, gerapporteerd door een document van Sensor Toren. 100 miljoen dollar aan omzet, een belangrijk en symbolisch cijfer, mede gezien de lancering van League of Legends: Wild Rift in China. 

De mobiele versie van LoL is goed voor meer dan 60% van de inkomsten, met zijn $ 65 miljoen aan inkomsten. Tweede maar goed vrijstaand Teamfight-tactiek, met 26 miljoen en tot slot Legends of Runeterra, met 16 miljoen.

Uitgaven van wereldwijde spelers in mobiele titels van Riot Games

over i60% van de omzet komt van Android-platforms, terwijl de rest in plaats daarvan op iOS plaatsvindt. Het relatieve merendeel van het inkomen komt uit Verenigde Staten, 26%, Zuid-Korea volgt met 22%.

De resultaten zijn misschien niet verrassend, maar zeker geruststellend voor Riot.   en een dergelijk resultaat was allesbehalve een uitgemaakte zaak.