De Amazon-serie van The Lord of the Rings heeft eindelijk een releasedatum en een eerste foto. Nog ongeveer een jaar te gaan.

De e-commercegigant heeft de allereerste afbeelding vrijgegeven van de serie gebaseerd op het universum van The Lord of the Rings, compleet met een releasedatum. De eerste aflevering komt op 2 september 2022 op Amazon Prime Video aan, kortom 13 maanden. De aankondiging komt van de officiële kanalen en toont de kwaliteit van het werk dat al is gedaan vanaf de eerste afbeelding:

De serie speelt zich af tijdens het Tweede Tijdperk, maar hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigt dit eerste frame een soort flashback. Dit komt omdat het in de verte mogelijk is om te zien de twee bomen van Valinor die, volgens de werken van Tolkien, zich in de buurt van de stad van de Noldor, Tirion genaamd, bevinden en vernietigd zijn tijdens de Eerste Era.

Het project is zeker zeer ambitieus en riskant. Zal Netflix recht doen aan Tolkeniaanse werken?