We weten het min of meer allemaal Final Fantasy X, Nee? Het avontuur van Tidus & bedrijfszanger in de wereld van Speyer, oorspronkelijk uitgebracht op PlayStation 2 in 2001, wordt door velen beschouwd als een van de meest succesvolle hoofdstukken van de Square House-franchise. voor goed e in het slechte. Maar hoeveel weten we echt over deze game, of beter gezegd, de jouwe? achtergrond?

Final Fantasy XTijdens een recent interview voor de Japanse krant Famitsu, de scenarioschrijver van het spel Kazushige Nojima (dezelfde die het concept van de ongrijpbare schreef) Final Fantasy X-3) onthulde dat Tidus' lot op een bepaald moment in de ontwikkeling op het punt stond in de voetsporen te treden van een zekere kleine besnorde man van het huis Nintendo.

"Om het personage dichter bij het water te krijgen, was het oorspronkelijke plan dat Tidus een onderwaterloodgieter zou worden."

Dezelfde karakterontwerper Tetsuya Nomura hij tekende het personage als loodgieter, voordat hij van gedachten veranderde en het maakte de sterkste speler van de Zanarkand Abes. Sprekend over zijn rol als atleet, legde Nojima zelf uit hoe deze specifieke maakte hem tot een atypisch personage in vergelijking met de rest van de hoofdrolspelers zoals Cloud, Squall, Terra en Zidane.