Jupiter Hel DOOMHet project Jupiter Hell komt eindelijk aan in de haven, arriveert bij de lossing die een paar dagen geleden heeft plaatsgevonden en het verzamelen van een uitstekende reactie van het publiek.

Voor niet-ingewijden, de titel van ChaosForge werd oorspronkelijk geboren als een DOOM roguelike, maar krijgen een berisping door ZeniMax als een onofficieel project en dwong het ontwikkelteam het in 2016 in de la te leggen. In werkelijkheid bleef alleen de naam van de beroemde franchise in de la. id Software, omdat alle originele ideeën uiteindelijk samenkwamen in een nieuwe, modernere titel die de oorspronkelijke geest volledig weerspiegelt.

Die titel is in feite Jupiter Hell, een roguelike met isometrische visueel en een turn-based gevechten die heel duidelijk herinnert aan de DOOM bordspel, gekenmerkt door de unieke keuze om een ​​weergave voor te stellen die het gevoel simuleert dat wordt teruggegeven door de oude CRT-monitor, een extreem populaire standaard tot het begin van de jaren 2000.

Een paar uur na de release lijkt het spel al veel bijval te hebben gekregen onder zowel roguelike als turn-based strategieliefhebbers, en bereikte het meer dan de 90% positieve beoordelingen op Steam. Jupiter Hell is momenteel beschikbaar op het platform van Valve en op GOG.