Verlaten Hideo Kojima Blue Box Game StudiosDe publicatie van deOpeningsteaser di Verlaten, het werk van Blue Box Game Studios in het middelpunt van speculatie door de pers en gebruikers over een mogelijke correlatie met Hideo Kojima. Welnu, de presentatie heeft weer een uitstel ondergaan vanwege vermeende technische problemen met de patch die op de speciale applicatie had moeten arriveren op PS5.

Na deze mededelingen het Twitter-account van het softwarehuis di Hasan Kahraman heeft geen updates meer gegeven en de publicatie van de teaser heeft niet meer plaatsgevonden, waardoor gebruikers verbijsterd zijn.

Verlaten is een project gehuld in mysterie met veel, te veel toevalligheden die suggereren dat Eigen project van Sony met de betrokkenheid van Hideo Kojima. De elementen behoren tot de meest uiteenlopende, van vreemde gelijkenis van het Blue Box-logo met dat van Playstation Studios naar de naam van het Twitter-account van het softwarehuis dat een nogal voor de hand liggende verwijzing bevat (BB Game Studio's); van de Turkse achternaam Kahraman, wat vertaald wordt Hideo in het Japans, op de mededeling dat de uiteindelijke naam van het project "Begint met S en eindigt met L", om vervolgens te haasten om dat te specificeren het gaat niet om Silent Hill. En vooral de vreemdheid van de ongebruikelijke media- en communicatieruimte die Sony zelf toekent aan een project dat zou moeten behoren tot een onbekend team, dat tot nu toe hij waagde zich aan een enkel en mislukt project dat op Steam werd gepubliceerd.

Wat de oplossing voor het mysterie ook is, er is natuurlijk alleen dat het hele verhaal de contouren aanneemt van een soap, zelfs een nogal oubollige. Als Abandoned echt een onafhankelijk product is zoals Kahraman meineed al maanden, het nogal "onhandige" beheer van de zaak het risico bestaat dat de reputatie van wat, voor een team dat debuteert op PS5, een fundamenteel project zou moeten zijn.

Aan de andere kant, als het geheel een enorme marketingcampagne blijkt te zijn om een ​​nieuw project van Hideo Kojima te verbergen (Silent Hill en Metal Gear Solid behoren tot de meest voorspelde namen), er blijven vragen over een nogal twijfelachtig management die het product in de schijnwerpers heeft gezet, maar die de spelers ook niet weinig ongeduldig maakt vanwege het constante uitstel en de herhaalde opmerking dat de Japanse auteur niet betrokken is bij het Abandoned-project.