King's Bounty 224 augustus 2021 is de dag die de terugkeer markeert naar het toneel van een zeer belangrijke saga in de geschiedenis van turn-based RPG's. In feite, in 1990 King's Bounty legde de basis voor een genre dat zijn hoogste toppen zal bereiken met zijn directe spiritueel vervolg, of datHeroes of Might and Magic die zijn structuur zal erven, waardoor het originele merk bijna wordt verdoezeld. Zozeer zelfs dat het merk aan het einde van de jaren 2000 werd overgedragen aan de Russen van 1C Entertainment die voor het eerst het leven schonk aan een spin-off-serie die in 2008 begon met King's Bounty: The Legend en dan eindelijk, in 2021, besluiten ze dat het tijd is om te proberen te innoveren met een nieuw genummerd hoofdstuk. Dit is het ontstaan di Koningsbonus 2ty.

King's Bounty 2Voor Nostrië

De nieuwe iteratie neemt ons mee naar de ongekende setting van de Koninkrijk Nostrië, waar het politieke evenwicht op zijn kop wordt gezet wanneer, in de zalen van de koning, de mysterieuze figuur van de ziener in de menigte verschijnt die de dreigende dreiging van het onheil aankondigt en de hoofdpersoon aanduidt als de redder van de situatie. Een niet al te gelukkige tijdskeuze aangezien de koning op de grond ligt, aan vergiftiging lijdt, en met de vinger naar de hoofdverdachte wijzen wordt dan ook een vrij eenvoudige oefening. Na zes maanden gevangenschap is het echter de prins-erfgenaam van de troon die ons onze vrijheid teruggeeft, met als doel de vreemde gebeurtenissen te onderzoeken die zich hebben voorgedaan in Magifabricum en kijk of we echt de hoeders van het koninkrijk zijn.

Een van de meest levendige kritieken op de hoofdstukken die door het Russische team waren geproduceerd, was het voorstellen van belangrijkste verhaallijnen die allesbehalve gedenkwaardig zijn, zonder bijzondere bite, en vanaf de eerste maten is de intentie om deze trend te keren heel duidelijk. Onze protagonist kan worden gekozen uit de drie beschikbare (een krijger, een tovenares en een paladijn) allemaal met hun eigen achtergrond, hun eigen persoonlijkheid en een bijzondere aanleg voor een bepaald type strategische benadering. Dit heeft onmiddellijk invloed op zowel sociale interacties als onze kansen om het spel te ontwikkelen, want ja, het is niet de held die in de eerste persoon vecht, maar zijn constructie en vaardigheden beïnvloeden de prestaties van het leger onder zijn bevel tijdens gevechten. daarom Aivar, als een goede krijger kan hij niet overweg met magie, maar zal hij de kracht van zijn eenheden positief beïnvloeden; Katharine, krachtige tovenares, zal zich veel minder op haar ondergeschikten concentreren om in plaats daarvan te proberen de eerste persoon schade toe te brengen door middel van de verschillende beschikbare magische vaardigheden; Elisa, als enthousiaste paladijn, heeft ze een grotere aanleg om talloze squadrons te verzamelen en ze vervolgens te ondersteunen met offensieve vaardigheden en waarom niet, zelfs genezing.

De kracht die de speler heeft op de ontwikkeling van zijn avontuur is erg hoog en elke keuze, strategisch of sociaal, weegt op zijn pad binnen Nostria. Een land vol ecologische en politieke valkuilen, waar je dankzij de artistieke keuzes van de mannen van 1C Entertainment makkelijker binnen kunt komen. King's Bounty 2 stelt voor het eerst een camera voor achter de hoofdrolspeler en niet langer isometrisch, zodat je jezelf kunt onderdompelen met een grotere betrokkenheid in de wereld gecreëerd door het Russische team. Dit verlaat de kleurrijke tinten van fantasiestijl Warcraft, overgenomen in de vorige hoofdstukken, om de High Fantasy zichtbaar te benaderen met donkere tinten die worden voorgesteld door de recente genreproducties die in Oost-Europa zijn gemaakt. Het volgt een groter contact met een wereld die meer wordt waargenomen "Ik leef" en boeiend, zelfs met zijn duidelijke beperkingen, en een meer intrigerend en volwassen schrijven van de NPC's.

Nostria zit, naast de intriges die in de hoofdverhaallijn worden verteld, vol waardige personages die voorstellen een aanzienlijk aantal nevenmissies, grotendeels allemaal aangenaam en echt interessant om te spelen, ook handig om een ​​verdere ontwikkeling van ons karakter te traceren: in feite zijn er veel subplots die de game biedt en veel hiervan hebben verschillende resolutiemogelijkheden. Op basis van de gemaakte keuzes beïnvloeden deze de houding van de hoofdpersoon door de statistiek te verhogen die is gewijd aan een van de vier beschikbare neigingen waaruit de talentenboom bestaat. Orde of anarchie? Kracht of sluwheid? Het is aan de speler om zijn eigen lot te kiezen en te profiteren van de bonussen die zijn afgeleid van het gevolgde pad, een pad dat dan gevolgen zal hebben voor zowel zijn sociale interacties als het soort ideale eenheden waarmee hij zijn leger kan samenstellen.

King's Bounty 2Voorzichtig innoveren

King's Bounty 2 voorstellen met een nieuwe camera en een ander soort interactie met de spelwereld brengt behoorlijke risico's met zich mee en aan het einde van de beurs is niet iedereen helemaal afgewend. Nostria is inderdaad een open en verkenbare wereld, maar met veel, soms te veel beperkingen die de wens onderstrepen om te innoveren en wat risico's te nemen, maar om het met de nodige voorzichtigheid te doen. Door het koninkrijk circuleert, is de nogal conservatieve benadering die is gekozen duidelijk, met paden naar de oplossing van zoektochten die soms te geleid zijn en die overmatig verlopen als je meer aandacht besteedt aan details en gedwongen wordt om een ​​eenvoudige stap een beetje hoger te omzeilen omdat ons karakter is niet in staat om er naar beneden te gaan, eindigt met een snuifje frustratie. Het blijft echter een dagelijkse zonde die wordt gedicteerd door buitensporige voorzichtigheid, heel begrijpelijk gezien de poging om een ​​pad te volgen dat grotendeels onontgonnen is door het genre, maar een beetje meer aandacht zou in dit geval geen kwaad hebben gedaan.

De keuze om de speler gedeeltelijk aan te spreken is ook handig bij het presenteren het andere grote nieuws van King's Bounty 2, de echte gevechten. Deze komen niet meer voor op een standaardraster met een verwisselbare achtergrond op basis van het bijbehorende bioom maar ze worden geënsceneerd op de werkelijke plaats van de ontmoeting met de vijanden en worden vaak geplaatst als echte obstakels voor de voortzetting van de speler op een bepaald pad. De bedreigingen worden begrensd door een duidelijk cirkelvormig gebied en, zodra hij voet aan wal heeft gezet, krijgt de speler de inzet in het veld te zien, een schatting van de moeilijkheidsgraad van de botsing en de mogelijkheid om de statistieken en vaardigheden van de vijandige eenheden te bestuderen. Alleen dan kan de speler kiezen om te vechten of terug te trekken en terug te keren met een meer adequaat leger. Er zijn veel units beschikbaar, meer dan 70, en ze hebben daarom allemaal een bepaalde affiniteit met een van de vier houdingen die in het spel zijn degenen die in ons bezit zijn, zullen vrij getrouw onze benadering van het spel weerspiegelen. De speler kan ze vinden door ze te kopen bij speciale handelaren of als beloning voor het voltooien van bepaalde missies en deze hebben ook hun eigen rangvoortgangssysteem dat hun prestaties op het veld verandert, waardoor statistieken en actieve vaardigheden beschikbaar zijn.

Over de theaters van de botsingen, zoals vermeld, deze vinden plaats op het eigenlijke punt van de kaart waar ze worden voorgesteld, met alles wat volgt. Hoogteverschillen en obstakels hebben een aanzienlijk gewicht in het voeren van gevechten en in hun strategische diepte, waardoor de speler wordt gedwongen om ze als factoren in aanmerking te nemen en te leren ze in hun voordeel te benutten op basis van de inzet in het veld. De keuze van de units is over het algemeen net zo belangrijk als hun gebruik op het zeshoekige raster, maar ook de uitrusting van ons karakter heeft zijn gewicht. Hoewel hij het veld niet betreedt, begiftigt de uitrusting hem met statistieken die zich vervolgens vertalen in bonussen voor zijn troepen en een groter vermogen om spreuken te leren en te gebruiken.

Spreuken verdienen een kleine aparte vermelding: verdeeld per concept tussen de verschillende scholen van magie, kan de speler beslissen om cast ze met een wegwerpperkament of om ze te gebruiken om ze permanent te leren op kosten van Mana. Ja, want ook voor verhalende behoeften ondersteunt dit het gewone goud als een echte spelvaluta, waardoor je je vaardigheden kunt verwerven en verbeteren op basis van de voortgang binnen de talentenboom. Tijdens de clashes is er dan een speciale reserve beschikbaar om het willekeurig gebruik van spellen op het slagveld. Een bijzondere en moedige keuze van mechanica die echter goed lijkt te werken.

King's Bounty 2Een nieuwe start voor het genre

King's Bounty 2, uiteindelijk, probeert een nieuw begin te markeren voor een genre dat het hard nodig had, door een hele reeks formules te verjongen die zo gewaardeerd worden door fans, maar die eerlijk gezegd de tekenen van de tijd begonnen te vertonen.. De titel van 1C Entertainment doet een moedige poging, probeert de lat hoger te leggen door nieuwe wegen in te slaan en de nodige risico's te nemen in een al met al redelijk succesvolle operatie. Alle voorgestelde nieuwigheden, van de nieuwe camera tot de nieuwe soorten botsingen, passeren de algemene verandering van toon van een werk dat probeert te knipogen naar de liefhebbers van andere titels (vooral The Witcher e Kingdom Come: Deliverance), konden fans van de vorige hoofdstukken hun neus ophalen (die nog steeds de gebruikelijke, perfect passende soundtrack zullen vinden, bijna een handelsmerk van het merk), maar ze hebben zowel verhalend als vanuit het oogpunt van puur spel. King's Bounty 2 heeft de verdienste om daadwerkelijk een nieuw pad voor het genre in kaart te brengen, zij het met de vooruitziende blik om te proberen de oorsprong ervan zoveel mogelijk te respecteren zonder ze ooit te ontkennen. Een leuke en plezierige titel, die niet faalt om meerdere keren verloren te gaan in enkele onnauwkeurigheden en vegen waardoor het niet de status van een meesterwerk kan bereiken, maar die een aangename en beter verteerbare game-ervaring niet al te veel in gevaar brengen in de benadering voor niet-ingewijden van turn-based RPG's.