Into the Pit Xbox Game Pass Humble GamesTijdens het Gamescom Xbox-event werd gepresenteerd In de put, een nieuwe titel dat lijkt te mixen een roguelite-structuur met de setting van klassieke FPS tot Doom.

De titel plaatst de speler in de schoenen van een machtige mysticus die aankomt in een vervloekt dorp, aangetrokken door de geruchten over een demonisch portaal. Zwarte magie heeft de omgeving duidelijk beter gemaakt en het is aan de hoofdpersoon om de overlevenden te redden, zijn krachten te vergroten en de dreiging af te weren.

De game is ontwikkeld door Nullpointer-spellen en verspreid door Bescheiden spellen, een uitgever die een nogal belangrijke samenwerking met Microsoft lijkt te zijn aangegaan tot het punt dat hij aankondigde dat de rijke toekomstige line-up van indietitels wordt op de eerste dag gelanceerd op de Xbox Game Pass-service.

Hieraan wordt ook Into the Pit toegevoegd, wat: komt op 19 oktober naar Xbox en pc en maakt direct deel uit van de catalogus.