Uit Italië veel negatieve recensies en terugbetalingen voor Baldo: The Guardian Owls, maar in werkelijkheid hebben maar weinigen het gespeeld.

Gisteren nog spraken we met je over hoe misbruik de Stoomterugbetalingssysteem en slechts een dag later deed zich een heel bijzondere situatie voor. Veel Italiaanse gamers hebben het nieuwe werk van NAPS Team fel bekritiseerd, waardoor velen slechte recensies op Steam en het doen van een groot aantal restitutieverzoeken. Het was juist om het te onthullen Fabio Capone, ontwikkelaar bij het eerder genoemde Italiaanse team die via sociale media met bitterheid schrijft:

Ik wil deze delen, gewoon om dingen te verduidelijken. Weet jij hoeveel exemplaren van Baldo er op Steam uit Italië zijn? 70, ik zeg ZEVENTIG! en de helft vroeg om een ​​terugbetaling, wat ook de helft is van alle terugbetalingen die tot nu toe in de WERELD hebben plaatsgevonden!"

Als de helft van de Italiaanse gamers op dit moment een terugbetaling heeft aangevraagd, betekent dit dat op dit moment de exemplaren die op Steam worden gespeeld, zijn alleen 35. Het doet ons echt denken dat de helft van alle restituties alleen uit Italië komt. Zijn Italiaanse spelers te kritisch, of profiteren ze van een gebrekkig systeem om niet uit te geven aan wat hun passie zou moeten zijn?

Is het eindelijk tijd om het restitutiesysteem op het pc-platform minder misbruikbaar te maken?