Sony Horizon Forbidden West Guerrilla Games State of Play Gameplay PlaystationDe gebruikers hadden het niet erg goed genomen het nieuws van de afwezigheid van een gratis upgrade voor PS4-kopieën van Horizon Verboden West en de algemene onvrede lijkt duidelijk de oren te hebben bereikt van Sony, die kozen voor een plotselinge ommekeer: Horizon Forbidden West op de PS4-versie geeft een gratis upgrade naar de PS5-versie. De communicatie komt rechtstreeks van Jim Ryan door rectificatie van origineel bericht gerelateerd aan pre-orders verscheen een paar dagen geleden op de Playstation Blog:

“Donderdag zou een viering zijn van Horizon Forbidden West en het fantastische Guerrilla-team dat eraan werkt om het op 18 februari 2022 uit te brengen. In ieder geval is het overduidelijk dat de aanbiedingen die werden gepresenteerd bij de lancering van de pre-orders hun doel misten . Vorig jaar hebben we een toezegging gedaan om gratis upgrades te garanderen voor alle cross-gen lanceringstitels, inclusief Horizon Forbidden West. Hoewel de diepgaande impact van de pandemie de game heeft verplaatst van de oorspronkelijk geplande lanceringsperiode, behouden we ons aanbod: Spelers die Horizon Forbidden West op Playstation 4 kopen, kunnen gratis upgraden naar de Playstation 5-versie'.

Ryan maakte ook van de gelegenheid gebruik om te verduidelijken wat de praktijk vanaf nu zal zijn, onthullend dat dit geen gewoonte zal zijn en upgrades voor first party titels zijn altijd beschikbaar tegen betaling.

"Ik wil vandaag bevestigen dat vanaf nu alle cross-gen Playstation first party-titels (die zullen worden uitgebracht op PS4 en PS5) - zowel fysiek als digitaal - de mogelijkheid bieden van een digitale upgrade van PS4 naar PS5 voor $ 10. Dit is van toepassing op de aankomende God of War en Gran Turismo 7, en alle andere PS4- en PS5-cross-gen-exclusives die door Sony Interactive Entertainment zijn uitgebracht. ”

Het tweede hoofdstuk van Horizon wordt dus eigenlijk de nieuwste exclusieve waarvoor Sony de upgrade gratis aanbiedt naar de versie voor de volgende generatie console. Vanaf volgende is de optie altijd gegarandeerd, maar alleen tegen een vergoeding.