Het valt niet te ontkennen dat de videogamemarkt de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd is geraakt in sport landschap, wat leidde tot de opening van toernooien voor professionals met honderdduizenden dollars op het spel. Maar waar kan de voorbereiding op deze nieuwe onderneming beginnen, vooral als het gaat om organisatorisch deel van deze evenementen? Nintendo en digitaal schoolgebouw misschien hebben ze een oplossing gevonden.

De Britse organisatie die zich toelegt op het leren van nieuwe technologieën heeft namelijk een nieuwe overeenkomst getekend met Nintendo UK, om een ​​reeks cursussen te organiseren voor kinderen tussen 8 en 11 jaar, waarbij software wordt gebruikt die Nintendo hen leert basisprincipes van eSport en hoe u het succes van een toernooi kunt beheren.

Een dergelijk initiatief werd al getest in 2020 en kende veel succes bij zowel leerlingen als leerkrachten. Voor meer informatie over het initiatief, kunt u de pagina bezoeken EventBrite gewijd aan het evenement.

Wat denk je? Denkt u dat dergelijke initiatieven ook voor ons kunnen werken en een impuls kunnen geven aan de ontwikkeling van de Italiaanse exportscene?