ElyonBluehole-studio ha grote veranderingen aangekondigd voor zijn nieuwe MMORPG Elyon. Het spel zal in feite het economische model veranderen, door te gaan naar vrij te spelen, en om aan deze veranderingen aan te passen, zal het iets meer tijd vergen, het verplaatsen van de releasedatum naar 20 oktober.

De keuze voor de Koreaanse studio is ongetwijfeld gewogen en noodzakelijk om het product adequaat op de markt te brengen: in de laatste maanden van het jaar zal er een echte vechtpartij zijn in de wereld van MMORPG's en ongetwijfeld Elyon dreigde verstikt te worden door de releases van New World, Lost Ark en de nieuwe uitbreiding van Final Fantasy XIV.

Hoewel toen Lost Ark was eigenlijk uitgesteld, de meest invloedrijke was de uitstel van de Nieuwe Wereld, verplaatst naar praktisch 24 uur verwijderd van afrit Elyon en in een tijdvak dat de Koreaanse titel dus eigenlijk niet meer kon bezetten als het een negatief effect op de release wilde vermijden.

Bluehole Studio verklaarde dat het, ondanks het feit dat het zijn product absoluut concurrerend acht, heel goed weet dat de overvloed aan keuze niet perfect past bij de MMORPG-markt en daarom ook luisterend naar de feedback die is ontvangen van de gemeenschap in de laatste Closed Beta, heeft ervoor gekozen om de release van het spel met drie weken uit te stellen en meer gebruikers aan te trekken door zich aan te passen aan het gratis te spelen model.

Omdat de aankoop van het spel niet langer nodig is, hebben de eigenaren van de verschillende Het pakket van de oprichter wordt beloond met extra premium valuta te besteden in de itemwinkel van de game en de mogelijkheid om 72 uur voor de officiële lancering toegang te krijgen tot servers. Ten slotte, met betrekking tot de winkel, heeft Bluehole bevestigd dat het momenteel niet van plan is om wijzigingen aan te brengen in de winkel, hoewel Elyon niet langer vereist dat de aankoop wordt gespeeld.