Iets meer dan een jaar na de start van de zaak Epische spellen versus Apple, het debat dat het softwarehuis van Tim Sweeney ga tegen de reus van Cupertino en zijn ontwikkelaars belasting aanwezig in de App Store, heeft de rechtbank van Californië de eerste zin uitgesproken.

Van de tien aanklachten die Epic Games naar voren heeft gebracht, heeft de rechter Yvonne Gonzalez Rogers is in het voordeel van de laatste uitgekomen op een enkel argument met betrekking tot i alternatieve betalingen buiten de App Store. Om deze reden, vanaf 9 december 2021 ontwikkelaars kunnen reclame maken voor hun externe betaalmethoden, zonder dat Apple een percentage van de inkomsten krijgt.

Tegelijkertijd kwam Epic uit de juridische tirade met één nederlaag op alle fronten en zal worden gedwongen om een ​​vergoeding te betalen gelijk aan 30% van de inkomsten verkregen via hun directe betalingssysteem, zoals schuldig bevonden voor het hebben van de gebruiksvoorwaarden heeft geschonden van de digitale winkel.

Ondertussen heeft Epic CEO Tim Sweeney via zijn Twitter-account aangekondigd dat hij heeft gepresenteerd een verzoek tot beroep naar het gerechtsgebouw van Californië en hernieuwde zijn interesse in de rechten van ontwikkelaars en consumenten.