Randy Pitchford, nummer één van Gearbox Software, was onlangs te gast bij de Notebook Podcast van Game Maker beheerd door Academie voor Interactieve Kunsten & Wetenschappen en maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​paar steentjes op zijn schoen te verwijderen met betrekking tot het schandaal van Aliens: Colonial Marines.

Zoals je je goed herinnert, is de Gearbox-titel uitgebracht in 2013 belandde in het vizier van publiek en critici omdat er reclame voor werd gemaakt door de onthulling van vooraf gerenderde trailers en demo's, die een niveau van detail en diepte van de gameplay liet zien die helaas niet de schappen van de verschillende winkels bereikte.

Tijdens het interview vertelde Pitchford echter zijn versie van de gebeurtenissen, waarbij hij niet alleen met de vinger wees naar het ontvangen van de eerste trailers, maar ook naar Vos e SEGA, destijds eigenaar van het IP, en beweerden dat de echte oorzaak van het mislukken van het spel de ontwikkeltijden te kort die de twee reuzen het ontwikkelingsteam oplegden.

“De inkt op het contract was nog niet eens opgedroogd, maar Fox en SEGA konden het niet laten. Fox was zo enthousiast over het idee dat ze de wereld wilde laten weten dat ze wisten hoe ze hun licenties goed moesten beheren. En SEGA wilde iedereen laten weten dat hey, ze proberen terug te komen in de wereld van AAA-producties en wat risico's te nemen. Toen kondigden ze de deal aan voordat het contract zelfs maar was ondertekend. En tegen de tijd dat mensen Gearbox, Aliens en de Unreal Engine zagen, hadden ze allemaal hun idee van de game in gedachten en op dat moment was er voor ons geen hoop meer."

Om deze reden begon na de release van Colonial Marines Gearbox een periode van mediastilte, die begon met het aankondigen van hun titels zodra ze een vrij vergevorderd ontwikkelingsstadium hadden bereikt en bijna voltooid waren, zoals in het geval van Borderlands 3 en hoe het zal gebeuren (volgens Pitchford) voor de volgende Brothers in Arms momenteel in ontwikkeling.

“We werken aan een nieuwe Brothers in Arms-game, maar ik ga geen shit zeggen tot hij klaar is. Maar tegelijkertijd hebben we fans die dol zijn op de serie, die reikhalzend uitkijken naar de game en die zullen moeten blijven lijden."