Het regent in de regen bij Activision Blizzard. Na de schandalen met betrekking tot intimidatie die door prominente leden van het management tegen verschillende werknemers werd gepleegd, bereidt het softwarehuis zich nu voor nog een rechtszaak. 

Deze keer beschuldigen de Amerikaanse vakbonden Activision. De beschuldiging werd op 10 september ingediend, maar werd pas op 14 september bekendgemaakt. toonaangevende Amerikaanse media-unie Communications Workers of America, Activision zou naar verluidt "busting"-tactieken hebben gebruikt, waardoor het recht van vakbonden van zijn werknemers werd geschonden.

Het ABetterABK-initiatief

Om de start van de juridische procedure aan te kondigen was ABbeterABK, een werknemersvereniging van Activision. De organisatie zei de steun te hebben van CODE-CWA, de afdeling van de vakbond die zich bezighoudt met de videogame-industrie.

ABetterABK is geboren tijdens de demonstraties die volgden op de schandalen in juli. Na de passieve houding van Activision ten aanzien van de beschuldigingen van intimidatie, organiseerden verschillende arbeiders een staking.

Activision en "gedwongen arbitrage"

De organisatie had toen een aantal verzoeken vermeld, om betere rechten voor de werknemers van het bedrijf te verkrijgen. In het bijzonder heeft de vereniging zich uitgesproken tegen "gedwongen arbitrage", gedwongen arbitrage.

Deze praktijk verplicht werknemers om elk contractueel geschil alleen met het bedrijf te bespreken. Deze rechtszaak zou een stap zijn om de bemoeienis van Activision met de veranderingspogingen die ABetterABK uitvoert, tegen te gaan.

“Als het National Labour Relations Office in ons voordeel beslist, heeft het besluit terugwerkende kracht. Geen enkele Amerikaanse arbeider hoeft meer te vrezen voor gedwongen arbitrage."

In de afgelopen maanden zijn de senior executives van Blizzard hoe dan ook door elkaar geschud meerdere afmeldingen. Op 3 augustus verlieten ze het bedrijf allebei J. Allen Brack, de voorzitter, ofwel Jesse Meschuku, belast met personeelszaken. Het bedrijf heeft de vervangingen al aangekondigd: in plaats van Brack komt Sandeep Dube, voorheen van Delta Airlines, terwijl de HR wordt toevertrouwd aan Julie Hodges, afkomstig van Disney.