Laten we teruggaan om over te praten Battlefield 2042. Na de presentatie van de nieuwste EA Play, het nieuwe hoofdstuk in de shooter-serie van DICE leek van de radar te zijn verdwenen, waarbij fans zich ernstig zorgen maakten over het gebrek aan nieuws met betrekking tot de game en vooral met zijn Open beta oorspronkelijk gepland voor 22 september.

Nou ja, de afgelopen uren DICE e EA ze verbraken eindelijk de stilte, maar brachten een niet bepaald opwindend nieuws met zich mee: de wedstrijd werd in feite uitgesteld naar de volgende November 19 2021.

In de woorden van de directeur van DICE Oskar Gabrielson, zouden de redenen voor dit uitstel worden toegeschreven aan: negatieve invloeden die COVID-19 hij had meegebracht en dat hij het team niet naar beste vermogen heeft laten werken.

“Het creëren van de volgende generatie Battlefields tijdens een pandemie zorgde voor een aantal tegenslagen voor ons ontwikkelingsteam. Gezien de omvang en reikwijdte van de game hoopten we in afwachting van de lancering terug te kunnen keren naar onze studio's. Maar met de huidige situatie dat dit alles in alle veiligheid gebeurt, en met al het harde werk dat het team vanuit huis doet, denken we dat het belangrijk is om wat meer tijd te nemen om onze visie op Battlefield 2042 te verbeteren voordat we deze aan onze eigen spelers kunnen leveren. . Uw enthousiasme heeft ons geholpen en we danken u voor uw geduld terwijl we de laatste hand legden aan de ervaring."

Ondertussen, terwijl EA zich nog niet officieel heeft uitgesproken tegen de verwachte bèta (volgens sommige geruchten) voor de maand van Oktober, de financiële voorraad is in een fase van onbestendigheid, een paar uur na de aankondiging van het uitstel van Battlefield 2042 een paar punten verliezen, en vervolgens herstellen en terugkeren naar + 4%.