"Nogmaals bedankt! Tot snel en tot ziens." Met deze woorden eindigde de muzikale track Twister-Remix en in zekere zin het avontuur van neku, Shiki, , Rijm e Joshua en van alle inwoners van de Shibuya di De wereld eindigt met jou. Laten we het hebben over de concept enkelvoud aan de basis van het spel, de esthetiek, maar vooral de muziek- en gameplay-formule, ik verberg niet hoe het origineel een goed deel van mijn identiteit als gamer heeft gevormd, hoewel ik er min of meer 3/4 jaar naar keek geleden. En hoewel ik het in alle opzichten als een zelfsluitend werk bleef beschouwen, wilde een deel van mij meer. Een timide verzoek verborgen in het diepst van mijn geest dat, 23 november 2020 werd vervuld met de aankondiging van NEO: The World Ends with You.

Ik geef toe dat in die korte maar eindeloze video van 2 minuten mijn brein nam letterlijk de raaklijn. Alles stond op zijn plaats, alleen nieuwer. Nieuwe en oude personages die met elkaar communiceren, een nieuw vechtsysteem om te verkennen en vooral Twister, weer een nieuwe remix. Ik was terug in Shibuya of beter gezegd, ik was terug in het Reaper's Game. En ik moet bekennen dat ondanks dat de eerste openbaring mijn belangrijkste dopamine-oplossing voor die week was, ik erg bang was voor deze titel. Niet zozeer voor degenen die eraan werkten, aangezien we het hebben over dezelfde ontwikkelaars en auteurs achter het origineel, als voor degenen die het publiceerden: square Enix. Omdat het nutteloos is om het te ontkennen, deze hier weten niet hoe ze een ander spel moeten adverteren dan de gebruikelijke Final Fantasy, Kingdom Hearts of Dragon Quest. En zelfs als dat zo is, schandalige koppen als Marvel's Avengers.

Maar nu de game echt uit is... Heeft het nog steeds zin om hierover te praten? Eerlijk gezegd niet en ondanks de hoofdgedachte van dit artikel ging het om een ​​lange en giftige uitbarsting tegen Square omdat hij letterlijk doodde de promotiecampagne van dit spel, wat ook hun commerciële succes markeert, bijvoorbeeld door hen een plaats te ontzeggen in hun conferentie vanE3 2021 of zelfs in een van de presentaties Nintendo o PlayStation, Ik zou liever vertel het je met een open hart en voluit alle sensaties die ik voelde tijdens mijn ervaring met NEO: The World Ends with You.

de nomenclatuur Zetta in de buurt van de term recensie geeft dit ook aan, evenals het noemen van het goede Sho Minamimoto. Vanuit mijn oogpunt is de enige manier om je over deze game te vertellen zonder een slechte dienst te creëren door middel van een zo volledig mogelijke analyse van het hele spel, om u aan het einde van het artikel niet achter te laten met informatie die u gemakkelijk op de achterkant van de verpakking zou vinden.

Dat gezegd hebbende: trek je beste speldenset aan en laten we eens kijken wat deze nieuwe reis naar Shibuya allemaal te bieden heeft!

Niet gesynchroniseerde prestaties

Begin met een klein experiment zou ik zeggen. Meestal wordt het technische gedeelte van een aandeel onderaan een recensie geplaatst, waardoor het automatisch de climax van het hele artikel. Deze keer zou ik het tegenovergestelde willen proberen, aangezien ik (binnen bepaalde grenzen) niet denk dat de technische sector van Neo: The World Ends with You de game-ervaring beïnvloedt.

Ik steek meteen mijn handen naar voren en geef toe dat ik de versie heb gespeeld Nintendo Switch van de titel, in de hoop dat Square Enix voldoende middelen had besteed aan een optimalisatieniveau dat niet alleen recht zou doen aan PS4, maar ook aan de console van het merk dat de serie heeft voortgebracht. Helaas werden deze verwachtingen niet ingelost. Laten we duidelijk zijn, in geen enkel mogelijk en denkbaar scenario verwachtte ik een vaste 60 fps op Nintendo Switch, we moeten onze ziel met rust laten en toegeven dat het een succesvol platform is maar van de componenten die 4 jaar geleden al hun tijd hebben gehad. Maar tegelijkertijd vind ik niet aanvaardbaar dat de ontwikkelaars er niet aan hebben gedacht om de vloeibaarheid van het spel met 30 frames per seconde te blokkeren, in plaats van a dynamische framesnelheid wat ik niet bijzonder op prijs stelde. Niets om het vanuit mijn oogpunt onspeelbaar te maken, maar hoogstwaarschijnlijk kan een baasgevecht dat zelfs onder de 20 zakt door een slag die erin gaat met de deeltjes, iemand zijn neus op doen halen.

Uiteindelijk, als u overweegt NEO: The World Ends with You aan te schaffen en niet weet welke versie voor u geschikt is, Ik ben genoodzaakt om de PS4-versie voor te stellen of de aankomende pc-versie komt naar de Epic Games Store.

Laat het echter duidelijk zijn, in geen van de gevallen is de ervaring op de Switch als minderwaardig te beschouwen als je niet anders kunt kiezen. Integendeel, alle versies zullen een probleem opleveren dat ik nog ernstiger zou definiëren: camerabeheer. Als in de verkennende fasen Shibuya wordt gezien door een hybride camera tussen "vast" en "volgend" die hoogstens van positie verandert ten gunste van de belangrijkste bezienswaardigheden die het dichtst bij Rindo en zijn metgezellen staan, tijdens de gevechten bevindt hij zich voor een camera die de vloeibaarheid van de laatste te veel dicteert. Afgezien van bepaalde pinnen die bonussen bieden aan teamleden, is het niet mogelijk om een ​​commando te geven als je niet zeker weet of je de vijand hebt gemarkeerd die moet worden geraakt met de "automatische vergrendeling aan", waardoor de camera de bewegingen van de ploeg als laatste. En als dit enerzijds de aanwezigheid van scenario's die aan een onevenredig spammen van uw eigen broches, waardoor kostbare kosten worden bespaard en vervelend wordt voorkomen Kalmeeraan de andere kant het maakt gevechten tegen vijanden die van de ene kant van de arena naar de andere gaan frustrerend of die zelfs hun aanwezigheid verbergen, waardoor ze onmogelijk aan te vallen zijn.

Hieraan voeg ik toe: de afwezigheid van een prioriteitsvergrendeling aan voor het geval je gevangen zit in de greep van een geluid of een baas e het onvermogen van de camera om zich aan te passen aan ontmoetingen met wezens met meerdere aangevallen ledematen en dat zorgt (vooral in de eindfase) voor te veel verwarring in de arena. Het echte en enige zere punt van de hele game ligt dan ook weer besloten in het onvermogen van Square Enix om een ​​camera te ontwerpen die geschikt is voor dit soort titels. Zeker als je bedenkt dat er naast dit zwarte schaap nog een spel is dat nog veel te vertellen heeft. Laten we dat doen Final Fantasy XVI zal het het juiste moment zijn?

Ziet er gaaf uit, Rindo!

Maak je geen zorgen, dit is de eerste en enige keer persona 5 neemt bezit van deze recensie... Misschien. In feite vat dit kleine citaat aan de kat Morgana perfect samen wat ik denk over de art direction van heel NEO: The World Ends with You. Het is gewoon prachtig om te zien. Al vanaf de eerste presentatietrailer kon je het hoge niveau van de hele artistieke presentatie raden, maar toen ik eenmaal aan het echte spel begon, leek het me alsof ik mezelf 100% onderdompelde in de sfeer van de Shibuya-underground.

NEO: De wereld eindigt met jouBeginnend met de interface gewijd aan Dialoghi tussen de verschillende personages, ook buiten de game-evenementen en tijdens de verkenningsfasen. NEO breidt de komische stijl van het originele spel uit en irriteert deze, waardoor alle leden van de hoofdcast zich op hun best kunnen uiten. Naast de klassieke sprites, rippen de dialogen een pagina uit de Gravity Rush-handleiding en het formaat van stripverhalen aannemen die, indien nodig, verschillende composities en regiekeuzes gebruiken om op meesterlijke wijze te vertellen wat er op het scherm gebeurt. Op deze manier compenseert het de afwezigheid van honderden en honderden geanimeerde tussenfilmpjes, ook aanwezig maar in een kleiner aantal en die in alle opzichten representatief zijn voor het merk Square”En zijn bekendheid bij het maken van films van hoge kwaliteit (in tegenstelling tot trailers, die veel te spoilers zijn).

Eervolle vermelding voor de grafische interface van de menu gewijd aan party management en winkels, die straatkunst uit al hun pixels schreeuwen, beginnend met het gedeelte gewijd aan de pinnen tot het compendium van de voortgang van het spel, waar je ook je eigen muurschildering kunt aanpassen met de verschillende ontgrendelbare prestaties tijdens het spelen als decoraties. Tegengestelde spraak voor de gebruikersinterface van het systeem, nogal anoniem naar mijn mening en die met name uit de pas loopt met de rest van de presentatie.

Het zou The World Ends with You niet zijn zonder ITS-handelsmerk, het element dat ertoe heeft bijgedragen dat het eerste hoofdstuk een cultus en een kleine tijdmachine is geworden: zijn soundtrack. Vanaf het begin van de software, Dwalen door Shibuya probeert de speler een bericht te geven: het hart van Takeharu Ishimoto's score is veelzijdigheid. Verschillende nummers die tijdens het spelen of tijdens het bladeren door de menu's te horen zijn, hebben de neiging om verschillende genres in een kwestie van minuten te mixen. Een klinkend voorbeeld van dit concept is: ONGEVALLEN, die in minder dan 2 minuten van pop naar metal gaat en vervolgens naar rap en techno.

Er is geen tekort aan monothematische stukken zoals: achtervolgen of We raken je kwijt, om nog maar te zwijgen van de NEO-mixen van tracks die al bekend zijn als Transformatie, Hybride, Someday en dat verdomde natuurlijk Twister. Over nieuwe remixen gesproken, ik ben blij met de opname van nummers van De wereld eindigt met jou: Live Remix (helaas op sociale gebaseerde titel uitgebracht op Japanse telefoons in 2012) en even teleurgesteld door de afwezigheid van Wakker worden, passage geïntroduceerd in De wereld eindigt met jou: Laatste remix uitgebracht op Nintendo Switch en dat zou perfect zijn geweest in dit vervolg.

Voor een toespraak die lijkt op die voor de gebruikersinterface van het systeem, zijn de enige passages a vals binnen al deze muzikale goedheid zijn degenen die toegewijd zijn aan Invasie missies en dat vond ik een beetje te anoniem en van weinig impact. Ik kan begrijpen dat je de tonen volledig wilt veranderen om te passen bij de emoties die in deze spelmodus worden weergegeven, maar naar mijn mening zou je een andere benadering kunnen proberen. Neem bijvoorbeeld een voorbeeld aan de dualiteit tussen het schoolleven en het dodelijke leven van de serie Danganronpa di Spike Chunsoft, aangepast aan de stijl van de TWEWY-soundtrack.

Om terug te gaan naar het praten over variëteit, laten we het hebben over de Karakterontwerp van de karakters, of liever hun kleding. Net als in het origineel heeft elk personage dat relevant is voor het verhaal en dat door de straten van Shibuya loopt, zijn eigen herkenbare stijl, maar met een twist. Als we uit het oorspronkelijke hoofdstuk aan het roer van de nieuwe personages de Nationale Nomurone e Generaal Kobayashi, een Miki Yamashita het is aan de ontmoedigende taak om de grote rendementen met betrekking tot de originele cast opnieuw te ontwerpen. En dat kan ik zeggen alle drie hebben het doel perfect geraakt, waarbij duidelijk wordt afgeleid van de belangrijkste trends in de Japanse jeugdmode en deze worden vertaald in ontwerpen die het concept achter de hele franchise weerspiegelen of herwerken: diversiteit, het conflict van idealen en ideeën, een aangename kakofonie van kleuren die de Scramble Crossing binnenstromen.

Eervolle vermelding voor de Engelse bewerking van de titel. Een lans breken ten gunste van de voorstanders van vertaling Cannarsiana, het vertaal- en aanpassingsteam nam veel vrijheden wat betreft de tekst van NEO: The World Ends with You, die soms de betekenis van hele zinnen of zelfs de betekenis van sommige karakters verandert, zoals in het geval van Motoi dan als een jongen die van terminologie houdt gecultiveerd polyglot worden. En hoewel ik enkele verwijzingen naar de internetmeme-cultuur kan waarderen, Ik kan ook begrijpen waarom sommige mensen een hekel hebben aan dit soort 4Kids-aanpassingen.

Het geluk heeft dat in tegenstelling tot de tekenfilms die door de Amerikaanse zender gaan, het plot en de boodschap van NEO: The World Ends with You passeren hier ook nog steeds in zijn geheel filtro. Een echte schande voor de Italiaanse lokalisatie in plaats daarvan, die in de trant van de Final Remix de verkeerde terminologieën blijft voorstellen, zoals Demonen o Geluiden en waardoor ik helaas meteen terugging naar het lezen van Engelse teksten.

"Een nieuwe en verbeterde Shibuya"

Geef me wat weeb of zelfs oppervlakkig, maar voor iemand zoals ik die er nog niet in is geslaagd om naar Japan te gaan, weet ik heel goed dat een bezoek aan de wijk Shibuya voor de eerste keer me in een mum van tijd zou ontroeren, juist vanwege The World Ends with Jij. En hetzelfde gebeurde na het zien van de 3D Shibuya aanwezig in NEO. Heilige shit! Ren niet weg!

NEO: De wereld eindigt met jouLet wel, we hebben het natuurlijk niet over het enorme eiland Eos of Spira, maar de inspanning van het ontwikkelingsteam om de meest populaire delen van de buurt opnieuw voor te stellen, zo getrouw mogelijk aan de realiteit, blijft lovenswaardig, en gaat in sommige gevallen verder dan de grenzen van aandacht voor detail. Naast de borden met de fictieve merken die alle fans kennen (Natural Puppy, Jupiter of the Monkey, Tiger Punks enz.), kun je referenties of zelfs getrouwe herproposities vinden van winkels, gebouwen en high fashion merken zoals UNIQLO e Bershka. Jammer (misschien) voor de uitsluiting van Pork City, in het origineel als een echte hel beschouwd voor al die spelers die de eindspelfase hebben bereikt.

Sprekend in plaats van wat er in deze stad kan worden gedaan, naast het onder ogen zien van tientallen en tientallen lawaai die de gedachten van de massa achtervolgen, de gedachten van de massa binnendringen en de modewinkels bezoeken op zoek naar betere uitrusting, is het mogelijk om te vergroten de statistieken van hun karakters door middel van de restaurants toegankelijk en verspreid over Shibuya. Gelukkig vergeleken met het origineel de mechanica van verzadiging is herwerkt en ontdaan van zijn gebreken. De laatste is nog steeds aanwezig, maar in plaats van te vertrouwen op bytes die niet meer kunnen worden opgeladen als ze eenmaal zijn verbruikt, is er een balk van gemaakt die door de hele partij wordt gedeeld.

NEO: De wereld eindigt met jouZodra 100% van de calorieën is verbruikt door te eten, is het onmogelijk om verdere gerechten, dranken en zoetwaren te consumeren totdat de reep volledig leeg is. Dit leidt tot een meer directe landbouwkringloop hebben, wat in de eindspelfasen leidt tot misbruik van goedkoper voedsel en bonussen die verband houden met de smaak van de personages om de maximale hoeveelheid van de laatste in een enkel bezoek te krijgen.

Tijdens het verkennen van de stad kun je ook deelnemen aan verschillende zijmissies in staat om hun eigen te vergroten sociaal netwerk, Of de skill tree in staat bepaalde aspecten van de game-ervaring toevoegen of verbeteren, zoals de interacties met de ruis tijdens het scannen van de omgevingen of de mogelijkheid om speciale pinnen o meerdere pinnen die bij dezelfde ingang horen. Wat mij betreft slagen deze side-quests erin om de levensduur van de titel net genoeg te verlengen om ze niet te vervelend en duur te maken, met in de meeste gevallen interessante bonussen en een kleine achtergrondbeschrijving voor de belangrijkste personages.

En als mijn mening over het verkennen van Shibuya de eerste 20 uur van het spel positief is, voorbij dat plafond begin je het gebrek aan snelle reisopties of zelfs mechanica te voelen die de visie van de speler met betrekking tot de kaart radicaal veranderen. Natuurlijk zijn er karaktervaardigheden waarmee je bonussen kunt krijgen in de strijd of kleine geheime gebieden kunt verkennen, maar hun implementatie is oppervlakkig en op de lange termijn dragen ze ertoe bij dat Shibuya niets meer en niets minder is dan wat het al is: een enorme kaart die kan worden verkend maar beetje leuk buiten de strijd om te verkennen.

NEO: De wereld eindigt met jouRumble in the Scramble

Dus hoe is deze NEO: The World Ends with You-pad in de hand? Wat is BEYOND verkenning en wat maakt het interessant en atypisch in vergelijking met andere JRPG-acties die er zijn? Om het grof te zeggen, heb je plezier als je op je handen slaat? Het meest directe antwoord zou ja zijn, maar laten we op volgorde beginnen.

De gameplay-loop van het spel is vrijwel ongewijzigd gebleven ten opzichte van het origineel: door op de R-toets te drukken is het mogelijk om het gebied rond de zoektocht naar aan te pakken Ruis te scannen. Je kunt het opnemen tegen een enkele horde vijanden, of ervoor kiezen om zoveel mogelijk hordes te verzamelen, waardoor de moeilijkheidsgraad van de vergaderingen van tijd tot tijd toeneemt, maar tegelijkertijd de kans op het vinden van zeldzame druppels vergroten. En over drop-rates en kansen gesproken, dit is waar de serie de speler zijn meest transparante mechanica laat zien: de mogelijkheid om het niveau van de partij en de algehele HP te moduleren om de vermenigvuldigingsfactor voor drop-rate te vergroten. Een risico-/beloningsmechanisme dat beloont de waaghalzen of de meest stat-bewuste spelers en dat wordt fundamenteel als je elke pin wilt krijgen die verkrijgbaar is bij vijanden in alle selecteerbare moeilijkheidsgraden, die ook modulair zijn en variëren van makkelijk tot Ultimate.

NEO: De wereld eindigt met jouAl contrario, het vechtsysteem gekoppeld aan de pinnen is drastisch herzien, om de mogelijkheden van 3D optimaal te benutten. Als voorheen (afhankelijk van de versie) de ingangen van Neku en zijn partners op twee totaal verschillende controleschema's leefden, in NEO: The World Ends with You heeft de speler bijna volledige controle over de acties van de personages, waaraan een enkele pin is gekoppeld die aan een van de controllerknoppen is bevestigd, of het nu de actieknoppen, de backbones of de triggers zijn. Terwijl de speler overwinningen na overwinningen verzamelt, zullen de pinnen PP of de ervaringspunten verzamelen die nodig zijn voor hun evolutie. En godzijdank, in tegenstelling tot het origineel voor Nintendo DS, waarin drie soorten partituren naast elkaar bestonden (Battle, Shutdown en Mingle) in NEO zullen sommige badges alleen en exclusief evolueren als ze zijn uitgerust met een specifiek personage. Hoewel ik elke nacht beef bij de mogelijkheid van een update die de . opnieuw introduceert Meng PP verkrijgbaar door online games zoals Fortnite, de Nintendo eShop of gewoon de PS4-systeeminstellingen te starten. En nee, ik maak geen grapje, deze dingen zijn echt gebeurd en zelfs vandaag ken ik de naam niet van de gek die dit systeem bedacht. Voor meer informatie over hoe waanvoorstellingen de Mingle PP's zijn, klik hier.

NEO: De wereld eindigt met jouTerugkerende om te praten over de gevoel pad in de hand, is de onhandigheid die aanvankelijk door de trailers werd waargenomen bijna verdwenen. De gevechten vinden plaats in arena's die qua stijl erg doen denken aan de titels van de Naruto Ultimate Ninja Storm-serie van CyberConnect2, om ten minste één anime-jager te noemen onder de vele die in omloop zijn, en hun hectische tempo baseren op de toename van groef (of Sync), wat een percentage is dat groeit elke keer dat de speler ritmisch meer opeenvolgende aanvallen aaneenvoegt, met behulp van een cirkelvormige balk om laat de beat vallen op de ongelukkigen. Zodra u 100 of 200% bereikt, kunt u een speciale aanval die (afhankelijk van het element van de laatste) biedt de mogelijkheid om opnieuw te tieren op de doelen, ze onbekwaam te maken. Maar het is bij 300% dat het equivalent van een bom aanwezig is in games als Touhou, of de Killer Remix. deze All-out aanval ultra flitsende stelt u in staat om enorme schade toebrengen, herstel alle HP en vermenigvuldig nogmaals de drop rate in het geval dat het schot de vijand doodt (of annuleert).

NEO: De wereld eindigt met jouDit alles wordt tegengewerkt door de geliefde Geluid, wezens halverwege tussen het dier en de tribale tatoeages van de jaren 2000 van de GameBoy Advance SP en dat eindelijk blijken het echte bedreigingen te zijn. Steek je hand op als je in het origineel problemen had met een Circle Pit Grizzly, een Alterna Wolf of een andere Jelly. Niemand? Nou, ik deel je mee dat de gratis rit voorbij is! Sommige van de traditionele gevechten die aanwezig zijn in de eindspel-inhoud van het spel zijn te wreed naar mijn smaak, tot het punt dat ze de kant van de technische kant van de titel laten zien, zoals hierboven aangegeven. Maar ik moet zeggen dat over het algemeen, ondanks enkele weglatingen, bijna geen van de standaardvijanden die ik tijdens mijn spel tegenkwam (niveau 1, moeilijkheidsgraad) oneerlijk was als we eenmaal hun actiepatronen begrepen. Behalve de Rex, die dinosaurussen zouden gemakkelijk niet in het spel kunnen bestaan ​​en niemand zou iets zeggen.

NEO: De wereld eindigt met jouVolledig omgekeerde toespraak voor de Speciaal geluid dat kan worden aangepakt tijdens de invasiemissies, de getimede modus die - de speciale TWEWY: Final Remix-bijeenkomsten ophalen - ze plaatsen de speler voor verbeterde versies van de klassieke vijanden of die bepaalde voorwaarden opleggen (verhoogde schade, constant verlies van HP enz.). Een modaliteit die helaas, vanwege de manier waarop deze is geïmplementeerd, bij mij niet een van zijn grootste bewonderaars vindt. In plaats van Nagi's vaardigheid te weerspiegelen en de speler naar ruime en nieuwe droomarena's te katapulteren, besluit de game de standaardarena's opnieuw te gebruiken om vijanden te huisvesten die ze in sommige gevallen niet kunnen bevatten. Wee om twee kolossale geluiden te ontmoeten in gebieden zoals: Dogenzaka o Takeshita Street, smaller en langer dan de anderen, omdat je voorbestemd bent om met hitboxen te vechten en deel te nemen aan gevechten die naar mijn smaak een beetje te vies zijn.

NEO: De wereld eindigt met jouEervolle vermelding en schande voor de baas vechten. Want als aan de ene kant sommige van deze gevechten bieden variatie in de gameplay en een echte uitdaging voor de speler, aan de andere kant keren we terug naar een van de Achilleshielen van het originele spel. Het eerste uur van de game (aanwezig in de demo) was in feite geëindigd met de botsing met de Go-Go Beringei, waardoor ik hoop op een vleugje originaliteit met betrekking tot het gevaarlijkste geluid dat in Shibuya in omloop is, een beetje zoals de Dissonantie Tapir waarmee het verhaal van A New Day werd afgesloten.Ongelukkig is dat de gorillon de enige baas (die niet tot de Reaper behoort) van dit type is gedurende enkele uren speeltijd, tot het laatste baasgevecht. En het is jammer, want de mogelijkheden waren er en een snufje inventiviteit zou genoeg zijn geweest om een ​​rijke cast van bazen te hebben met meerdere fasen, patronen en complexe animaties, die verder zouden kunnen gaan dan het concept van basisvijand van een andere kleur en verhoogde schadekracht.

NEO: De wereld eindigt met jouEen blikken speld in de tijd: Shippuden

Zijn we daar hè? Het is tijd om te praten over de olifant in de kamer, het element waar ik meer dan enig ander, zelfs boven de gameplay en presentatie naar heb uitgekeken. Ik heb het natuurlijk over het verhaal van NEO: The World Ends with You. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar tegelijkertijd vol twijfels en angsten. Zeker de aanwezigheid van de originele regisseur Tatsuya Kando was een garantie, maar ik had meteen de angst dat een onaantastbaar einde zou worden geruïneerd en dat de gebeurtenissen in het hoofdstuk A New Day de serie naar een al te anime-drift zouden leiden, waarbij Neku en de anderen zouden het gezien hebben met een sterkere vijand dan voorheen, het pad naar de wind sturen dat de personages tijdens hun avontuur hebben afgelegd. Neem het als een PTSD van Final Fantasy X-2.

NEO: De wereld eindigt met jouGelukkig probeert de plot van NEO het vanaf het begin te spelen met een keuze die ik voor een vervolg interessant zou vinden: een compleet schone lei van alles wat de spelers wisten. Via de Reaper of Shibuya staat de stad nu onder controle van de tirannieke spelmeester Shiba en de Shinjuku-bende, ontsnapt uit een gebeurtenis van omkering die de stad en al haar inwoners vernietigde. Reaper's Game verandert volledig van gezicht, verandert in een echte groepsmarteling die meer gebaseerd is op de botsing tussen mensen dan op de groei van een vertrouwensrelatie tussen partners.

In dit alles, het enige element dat onveranderd blijft, is de hoofdpersoon, of liever het introspectiewerk dat aan de laatste is gedaan. Rindo Kanade het is precies een ander facet van wat Neku destijds was. Zelf Telefoonnummer hij baseerde zijn introverison op de categorische afwijzing van anderen, Rindo vertrouwt op de laatste om de wereld waarin hij leeft te creëren. Tijdens de meeste spelgebeurtenissen lijkt de jongen zijn toevlucht te nemen tot de meest comfortabele optie, zonder beslissend te zijn over de gebeurtenissen van het complot, alsof ze zelf de metgezellen waren bij winkelwagen het, waardoor hij een veel actueler en geloofwaardiger personage is dan je zou denken, en die naar mijn mening dient als commentaar op een dwarsdoorsnede van de generatie z Japans.

In tegenstelling daarmee vinden we Tosai Furesawa in kunst "Tobben“, Een levendige man met een altijd klaargemaakte grap en die me in sommige gevallen deed denken aan sommige aspecten van Zidane, een van mijn favoriete personages in de Final Fantasy-serie. En net als Goku's halfbroer, Fret's schijnbare zonneschijn overweldigt de spelers voordat ze weer terug naar de grond worden geduwd eens deze maskeren verlaat het scenario. En misschien ben ik degene die een beetje te gevoelig zal zijn, maar zijn ontwikkeling in het laatste deel van de titel heeft hem mijn favoriete personage gemaakt, geen zelf en nee maar.

Verschillende toespraak voor Nagi, de parodie op otaku gefixeerd met gatcha en ongebreideld verzamelen. Als dit personage op het eerste gezicht misschien een buitenstaander lijkt, een persoon die niets te maken heeft met Rindo en Fret, die dieper graaft de balans wordt gevonden tussen de karakters van de twee peers. Zijn aanleg voor empathie en zijn explosieve en veranderlijke karakter benadrukken de gebreken van zijn metgezellen, die een trio dell'ave maria dat me al met al heeft weten te vermaken.

NEO: De wereld eindigt met jouAan deze drie is een cast van secundaire karakters toegevoegd die voor beter of slechter is leuk, zelfs als niet iedereen erin slaagt om de schermtijd te krijgen die nodig is om relevant of op zijn minst interessant te zijn, in de eerste plaats Tsugumi Matsunae. Het meisje dat vroeger bekend stond als Hype-Chan ze lijdt te veel onder jaren en jaren van speculatie over haar karakter, culminerend in het klassieke stereotype van dame in nood, een verhalende keuze die ik niet zo leuk vond. Niet zozeer vanwege de hoge verwachtingen, hoeveel omdat ik het gevoel heb dat het een personage was met een al te belangrijke rol e spoilers naar de speler toe, waardoor het uiteindelijk slechts een link werd tussen game-evenementen en het universum eromheen.

Toch slagen al deze elementen erin om samen te smelten in een vloeiend, plezierig verhaal dat uiteindelijk knipoogt naar de geheimen in de overlevering. en gekoppeld aan wat er achter de schermen van de verschillende evenementen ligt, in wat ik zou kunnen definiëren het perfecte einde van de serie... Of misschien niet?

Het is (nog steeds) een wondere wereld

Het spelen van NEO: The World Ends with You was in sommige opzichten een once-in-a-lifetime ervaring, vooral voor degenen die al sinds 2007 op dit vervolg wachten. Aan de ene kant hebben we een verbetering op de belangrijkste aspecten die het fortuin van het originele spel hebben gemaakt, die exploderen, de grenzen van het aanraakscherm overschrijden en die me uiteindelijk met tranen in mijn ogen achterlieten. Tegelijkertijd, dit vervolg brengt ook oude en nieuwe kritieke problemen met zich mee die ik met alle goede wil niet kan verteren, voornamelijk gekoppeld aan een aantal ontwerp- en verhaalkeuzes die niet bepaald vooruitziend zijn.

Maar ... ik wou dat ik nog meer had, wil ik het universum van The World Ends with You nog dieper verkennen, totdat ik de door de auteur opgelegde narratieve grenzen bereik en die momenteel ze zijn vaag bekrast. Kan een derde en laatste hoofdstuk deze verwachtingen bereiken en waarom niet overtreffen? We weten het niet, wat zeker is, is dat NEO: The World Ends with You een weddenschap vertegenwoordigde voor Square Enix. Wedden dat naar mijn mening, ten goede of ten kwade, een happy end heeft bereikt.

NEO: De wereld eindigt met jou