Maar u herinnert het zich Klonoa? Het 2.5D-platform ontworpen door Hideo Yoshizawa (Ninja Gaiden) en sindsdien ontwikkeld Namco voor de eerste PlayStation? Na de eerste twee hoofdstukken die zijn uitgebracht voor het vlaggenschip van Sony en een kleine remake op de Nintendo Wii, hebben we eigenlijk weinig of niets meer gezien van de mascotte van het Japanse softwarehuis. Aan deze magere periode zou echter eindelijk een einde kunnen komen.

Zoals gemeld door de site Gematsu In feite, Bandai Namco het zou onlangs twee nieuwe merken hebben geregistreerd die nauw verbonden zijn met of toegeschreven kunnen worden aan het universum van de kleine Klonoa. Waffuu Toegift herinnert zich een van de slogans van het personage, terwijl 1 & 2 Toegift het zou toe te schrijven zijn aan de twee titels die respectievelijk in 1997 (Klonoa: Door to Phantomile) en 2001 (Klonoa 2: Lunatea's Veil) werden uitgebracht.

Beide merken delen ook de term Toegift gebruikt in Japan door Bandai Namco om geremasterde titels te onderscheiden van de originelen (bijv. Katamari Damancy Encore en Mr Driller Encore).

Omdat het een gerucht is, nodigen we je uit om het nieuws te volgen met de nodige tang. Tegelijkertijd nodigen wij u uit om uw mening te geven: zou je een geremasterde versie van de eerste twee hoofdstukken van Klonoa kopen? Vooral als ze (zoals in het geval van de N.Sane Trilogy van Crash Bandicoot) leiden tot de ontwikkeling van een nieuw hoofdstuk van de serie?