In de afgelopen dagen, de gemeenschap rond respawn Entertainment is terug om over te praten titanium. Nadat de protesten resulteerden in hackeraanvallen op Apex-servers, de recente verklaringen van gemeenschapsmedewerker van het softwarehuis hebben geleid tot een nog agressievere reactie van de gemeenschap.

'Hoop niet te veel. Ik zei het eerder. We hebben niets gepland voor Titanfall. Er is niks. Op dit moment hebben we te veel openstaande projecten."

De situatie heeft terecht geleid tot berichtgeving door de verschillende kranten en influencers die rondhangen in het gaminglandschap, met een lezing die zag Respawn Entertainment niet geïnteresseerd in het ontwikkelen van een Titanfall 3. Deze mediareactie leidde ertoe dat het softwarehuis de stilte doorbrak en remedie tot de kleine communicatiefout.

“In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren, is Titanfall de kern van ons DNA. Wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren..."

Toch heeft de geschiedenis ons geleerd dat niet alleen Titanfall 1 en 2 overtrof de verwachtingen van EA niet, maar ook dat - in de woorden van Electronic Arts CFO Blake Jorgensen - een terugkeer van Respawn naar het Titanfall-universum is improbabile.

"We willen het team super gefocust houden op Apex Legends, omdat we denken dat er nog heel veel mogelijkheden zijn, dus ik kan je niet met zekerheid zeggen of en wanneer Titanfall 3 zal arriveren."

Maar wie weet heeft de geschiedenis van het medium ons ook gewend aan onverwachte opbrengsten, niet in de laatste plaats de terugkeer van Dead Space in de vorm van Remake, quindi zeg nooit nooit.