Sinds de eerste aankondiging van Stoomdeck, Klep kondigde aan dat hij met de verschillende ontwikkelaars zou overleggen over maak de meeste games compatibel met SteamOS, het besturingssysteem gebaseerd op Arch-Linux. Welnu, het lijkt erop dat vandaag de eerste stappen naar totale compatibiliteit zijn gezet.

Stoomdeck Easy Anti-CheatSterker nog, via een officieel persbericht Gemakkelijke anti-cheat dat epic Games (softwarehuis dat het intellectuele eigendom in 2018 verwierf) hebben aangekondigd dat de nieuwe versies van hun anti-cheat software ze zullen native zowel macOS als Linux ondersteunen. Toegevoegd aan dit is ondersteuning voor compatibiliteitslagen beschikbaar voor deze systemen zoals: Wijn e Proton, Valve's add-on gewijd aan de compatibiliteit van Windows-games op het pinguïnsysteem.

Deze ondersteuningsopties moeten echter handmatig ingeschakeld door alle ontwikkelaars die van plan zijn gebruikers die deze platforms gebruiken te omarmen, maar het is logisch om te denken dat de boost die Steam Deck biedt kan leiden tot de implementatie van deze innovaties ook op titels zoals Apex Legends, Knock-out stad, Fall Guys e Halo: The Master Chief Collection.