Nintendo Switch Online zal ook Nintendo 64- en SEGA Mega Drive-titels hosten via een nieuw aanvullend abonnement.

De Nintendo Direct heeft de komst van de geruchten Virtual Console van de Nintendo 64 op de Nintendo hybride console bevestigd. Totaal verrassend was echter de bekendmaking van de titels voor SEGA Mega Drive. De twee retro digitale consoles zullen vanaf eind oktober arriveren via een nieuwe update die het doet vanaf optionele upgrade naar degene die al bestaat. Na de trailer vind je het officiële persbericht:

"Nintendo Switch Online + Add-on Pack: een nieuw lidmaatschap voor Nintendo Switch Online, dat eind oktober verschijnt, met een catalogus met klassiekers voor Nintendo 64 en SEGA Mega Drive. Naast het aanbieden van alle voordelen van huidige lidmaatschappen, zoals online spelen, toegang tot een steeds groter wordende catalogus van klassiekers voor de NES en Super NES, en meer, zal het voor de allereerste keer mogelijk zijn om games als Mario te spelen. Kart online.64 samen met maximaal drie andere gebruikers (extra accessoires vereist, apart verkrijgbaar). De Nintendo 64- en SEGA Mega Drive-games die bij de lancering beschikbaar zijn, staan ​​hieronder vermeld, samen met de titels die binnenkort worden toegevoegd:

Nintendo 64-games beschikbaar bij lancering:

 • Super Mario 64
 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time
 • Mario Kart 64
 • Lylat oorlogen
 • Zonde en straf
 • Dr. Mario 64
 • Mario Tennis 64
 • Bediening: WinBack
 • Yoshi's verhaal

Nintendo 64-games komen eraan (later meer!)

 • Banjo-Kazooie
 • Pokémon Snap
 • The Legend of Zelda: Majora's Mask
 • Kirby 64: De kristallen scherven
 • Mario Golf
 • Paper Mario
 • F-nul X

SEGA Mega Drive-games beschikbaar bij lancering:

 • Sonic the Hedgehog 2
 • Straten van Rage 2
 • Hier is de dolfijn
 • Castlevania: Bloodlines
 • Contra: Hard Corps
 • Dr. Robotnik's Mean Bean Machine
 • Golden Axe
 • Gunstar Heroes
 • MUSHA
 • Phantasy Star IV
 • Ristar
 • Shining Force
 • Shinobi III: Return of the Ninja Master
 • Strider

Nintendo Switch Online-leden kunnen binnenkort twee nieuwe draadloze controllers pre-orderen, geïnspireerd op de originele Nintendo 64- en SEGA Mega Drive-controllers, die kunnen worden gebruikt om deze catalogus met klassiekers op Nintendo Switch te spelen. Meer details over Nintendo Switch Online + Add-on Package, inclusief lanceringsdatum en prijs, zullen in de toekomst worden onthuld."

De twee genoemde controllers zullen beschikbaar zijn op: $ 49,99 per stuk, een prijs die niet bepaald laag is voor wat uiteindelijk twee felbegeerde verzamelobjecten zullen zijn. We hebben nog geen informatie over de prijs van het nieuwe online abonnement, maar we zullen niet nalaten u op de hoogte te houden zodra we informatie hebben.