U herinnert zich dat schaal Bound Nee? Wat had de eerste benadering moeten zijn van Microsoft ed Xbox de ontwikkeling van een Japanse exclusiviteit is in plaats daarvan veranderd in een drama dat meerdere jaren heeft geduurd en dat, na verschillende conflicten tussen de twee partijen, hebben geleid tot de cancellazione van het project.

Ondanks dat de titel nu in de vergetelheid is geraakt, heeft de toenmalige hoofdontwerper van het project Yusuke Miyata heeft mogelijk enkele van zijn mechanica in zijn nieuwste productie geïntegreerd: Bayonetta 3.

In feite, volgens de woorden van Jean Pierre Kellams, de voormalige producent van de noodlottige PlatinumGames-titel, de mechanica van de Demonen slaaf waarmee de heks de demonen van de onderwereld naar believen kan besturen, zou een deel van zijn dynamiek delen met wat destijds op Scalebound werd getoond.

Wie weet, misschien dit quoteisme een Scalebound zou verder kunnen gaan, waardoor Miyata misschien andere elementen van het project in Bayonetta 3 opneemt ze herwerken binnen de overlevering van de heksen, de wijzen van Lumen en alles wat we hebben geleerd over eerdere games.

Bayonetta 3