guerrilla Games e Sony blijf wijzen op de cross-gen natuur di Horizon Verboden West, het nieuwe hoofdstuk in de actiereeks komt eraan PS4 en PS5 de volgende 18 februari 2021. Hoewel de titel de hoofdrolspeler is geweest in verschillende controverses, heeft de hoofdontwerper van het spel Bastien Ramisse in de eerste plaats de keuze gemaakt om de titel ook op de vorige generatie uit te brengen. PlayStation Blog om de bereidheid van Guerrilla te onderstrepen om een ​​ervaring op hoog niveau te bieden op beide vlaggenschepen van Sony.

“We hebben de game tegelijkertijd ontwikkeld en getest op PlayStation 4 en PlayStation 5, omdat het voor ons erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat spelers op PS4 een even meeslepende ervaring krijgen. Met de ervaring met Horizon Zero Dawn wisten we dat er nog onontgonnen bronnen waren die de kwaliteit en het realisme van onze middelen konden verbeteren; en het is geweldig om deze kennis te kunnen gebruiken voor het vervolg."

Vervolgens richt de post zich op de verbeteringen die zijn aangebracht met betrekking tot: Het 3D-model van Aloy, de hoofdpersoon van het spel.

Horizon Verboden West"Het meest voor de hand liggende verschil wat Aloy betreft (wat betreft de gebruikte technologieën) is het gebruik van preciezere motion capture-technieken, waardoor we meer realistische details en vormen konden verkrijgen, evenals een toename van de dichtheid van polygonen. om het 'zelfgemaakte' karakter van de kleding te accentueren. Dit alles profiteert van de hardware van PlayStation 5. Bovendien hebben we het aantal gewrichten verhoogd om de kwaliteit van onze gezichtsanimaties naar een heel ander niveau te tillen, waardoor geloofwaardigere en meeslependere resultaten worden verkregen met betrekking tot de uitvoeringen van de personages door de acteur. Al met al is het een droom die uitkomt voor zowel gamers als ontwikkelaars."