Zoals we weten, het behoud van de videogame het is een handig hulpmiddel om terug te kijken, de evolutie van een game of een serie te bestuderen en waarom niet analyseer het met een meer volwassen en kritische blik. In het geval van Stoom, het platform van Klep bood de mogelijkheid om speel de oude versies van je favoriete games, zodat elke gebruiker de nieuwste en eerste versie van een game kan bekijken, zoals Team Fortress 2, bijvoorbeeld.

Het lijkt er echter op dat een nieuwe update uitgebracht door Valve voor het programma Steam-bètatesten heeft het gebruik van deze functie enigszins beperkt, zoals aangegeven door de maker van SteamDB, Pavel Djendik.

Volgens de rapporten van Djundik kun je met de nieuwe bètaversie van de Steam Client die is uitgebracht op Windows, macOS en Linux alleen oude versies van een bepaalde titel downloaden als je een toegangscode. Als u deze code niet invoert, kunt u uiteraard niet doorgaan met het proces.

Bovendien zal dit nieuwe beleid dat door Valve is geïntroduceerd het leven moeilijk maken, zelfs voor platforms zoals dezelfde SteamDB, die niet langer alle bestanden en games in de database van de digitale winkel kan catalogiseren.